Nieuws B-Architecten krijgt voet aan de grond in Gent en neemt Juxta over

B-Architecten krijgt voet aan de grond in Gent en neemt Juxta over

Foto B-Architecten

B-Architecten krijgt voet aan de grond in Gent en neemt Juxta over

ANTWERPEN, GENT – B-Architecten, het Antwerpse bureau dat sinds 1997 een spectaculaire groei doormaakte, zet alweer een grote stap met de overname van Juxta. Het nieuwe B-Juxta wordt zo de nieuwe pied-à-terre in Gent en de hele B-familie groeit naar 100 werknemers.

Evert Crols, Sven Grooten en Dirk Engelen waren drie pas afgestudeerde architecten die in 1997 een wedstrijd wonnen met de verbouwing van de Brusselse Beursschouwburg. Het was een vliegende start. Die werd bijvoorbeeld opgemerkt door Walter Van Beirendonck. Die vroeg hen een boetiek in te richten.

Ook de steden Antwerpen en Brussel zagen het talent van de jonge kerels, die heel wat stadsvernieuwing en openbare gebouwen op de tekentafel kregen. Ook kleinere projecten kwamen daarnaast in de portefeuille, en het bedrijf splitste zich op met B-Bis (voor kleinere projecten), B-City (stadsvernieuwing en complexe projecten). Nu komt daar dus B-Juxta bij.

LEES OOK. 25 jaar B-architecten: “We ontwerpen van deurklink tot stadswijk”

Juxta is sinds 2019 de naam van het bureau dat in 1967 is opgericht als Van Acker, later Avapartners. Het is een belangrijke speler in restauratie en herbestemming van architecturaal erfgoed. Het is ook deze missie die wordt verdergezet in B-Juxta, dat dus gaat werken op restauratie en herbestemming.

Met de overname telt de hele B-familie nu meer dan 100 werknemers. En naast de vestigingen aan de Borgerhoutsestraat in Antwerpen-Noord en het Bloemenhofplein Brussel komt er het statige pand in het ‘Miljoenenkwartier’ in Gent bij: B-Juxta zal opereren vanuit de Congreslaan in Gent.

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.