Nieuws Antwerpen Bafa Drones fuseert met West-Vlaamse concullega

Bafa Drones fuseert met West-Vlaamse concullega

Bafa Drones fuseert met West-Vlaamse concullega

Het Antwerpse Bafa Drones van Martin Keller bundelt de krachten met Noordzee Drones van Koksijdenaar Elwin Van Herck. Voortaan gaat het fusiebedrijf door het leven als Bafa Noordzee Drones. Bafa Noordzee Drones is de absolute nummer één inzake training en opleiding voor bedrijven en particulieren.

De overname kadert in de strategie om deze snel evoluerende bedrijfstak de beste groeiperspectieven te bieden in haar eigen specifieke industriële en hoogtechnologische omgeving. Op termijn zullen opgedane kennis en expertise uit beide centra samenvloeien en ook de opleidingen worden gemeenschappelijk naar de hoogste normen gestandaardiseerd en zullen voortaan in heel België worden aangeboden. Naast deze fusie zijn er ook plannen om te gaan internationaliseren binnen Europa.

Elwin Van Herck, die ceo wordt van het fusiebedrijf: “Het is een eer om de handen in elkaar te kunnen slaan met Bafa Drones en vooral met een luchtvaartexpert als Martin Keller in zee te kunnen gaan. Met Noordzee Drones hadden we altijd respect voor Bafa dat voor ons echt een referentie is in de luchtvaart. Noordzee Drones op zijn beurt is nog steeds de nummer 1 qua opleiding en in volle evolutie. Bafa Drones is voor ons een enorme versterking op vlak van expertise.”

Martin Keller wordt de nieuwe COO en Laurent Geeraerts wordt hoofd voor trainingen en operaties.

Martin Keller: “Met Bafa Drones waren we op zoek naar een versterking om Europese opleidingen aan te bieden en om onze tak van drone inspecties nationaal verder uit te bouwen. Noordzee Drones is voor ons dan ook de geknipte en sterke partner om het visionaire werk verder te zetten. De mogelijkheden zijn legio. Het is voor mij belangrijk dat we de opleidingen kunnen versterken, maar tegelijk de verderzetting garanderen in Antwerpen, Brussel en Limburg. Ik zal mij persoonlijk ook verder inzetten om de technologische toepassingen van drone systemen en de doorgedreven digitalisatie van onze diensten verder uit te bouwen. Verder hebben we een rijke expertise aan inspecties met drones in de Haven van Antwerpen. De fusie tussen de haven van Antwerpen en Zeebrugge kan in deze geen toeval zijn en is een belangrijk signaal.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.