Nieuws Antwerpen Bahamontes op Velofollies

Bahamontes op Velofollies

Bahamontes op Velofollies

Velofollies, de grootste en meest gevarieerde fietsbeurs in de Benelux, start vrijdag 20 januari. Niet in Antwerpen, maar in Kortrijk Expo. Tot en met zondagavond 22 januari kunnen fietsliefhebbers er terecht om een totaalaanbod aan fietsen te bekijken en te testen: van BMX en mountainbike tot racefiets en van stadsfiets tot e-bike. Bovendien vind je er een uitgebreid gamma van accessoires fietskledij, fietstrips en –tips.

Onder onze ‘Made in Antwerpen’ lezers zijn er heel wat ondernemers en bedrijfsleiders die hun hart verloren zijn aan ‘de fiets’. En onder de Velofollies-standhouders zijn er ook afkomstig uit de Antwerpse regio.
Zo is er het wielermagazine ‘Bahamontes‘, refererend aan de illustere Spaanse renner, winnaar van de Tour in 1959 en wellicht de beste klimmer ooit:  Federico Bahamontes.

Dit kwaliteitsmagazine over koers verschijnt vier keer per jaar, telt 144 bladzijden en wordt gedrukt op ongestreken kwaliteitspapier. Elk nummer bundelt mooie en straffe ‘koers’verhalen. De artikels zijn soms tot tien pagina’s lang en er is ruimte voor grote beelden.

Op 21 maart 2017 bestaat Bahamontes vijf jaar. Van bij de start wou dit magazine anders zijn dan de bestaande wielertijdschriften. Niet alleen in de keuze van grote en kleine verhalen uit de lange wielergeschiedenis van Vlaanderen tot op heden, waar de redactie op zoek gaat naar verbanden die verrassen en het onbekende, maar ook in de keuze van de medewerkers. Gespecialiseerde wielerjournalisten en gerenommeerde fotografen en illustratoren werken eraan mee. Pieter Willems (Pjotr) staat in voor het grafisch ontwerp dat een essentieel onderdeel is van het magazine.

Enkele “gouden fietshelden” kun je niet alleen ‘op papier’ zien, maar hebben bevestigd dat ze zullen afzakken naar Velofollies:  Greg van Avermaet, Fabian Cancellarra en Sep Vanmarcke. Fabian komt in hoogst eigen persoon op zaterdag 21 januari zijn nieuwe boek voorstellen en signeren. Terwijl Greg net als Sep op vrijdag hun fans komen begroeten en toelichting geven over het komende wielerseizoen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.