Bakker and Partners neemt GITP Belgium over

ericbakkerHet HR adviesbureau Bakker and Partners heeft GITP Belgium overgenomen. De overname van GITP Belgium past in de strategie van Bakker and Partners "om een kwalitatieve HR partner te zijn voor organisaties op het vlak van instroom – doorstroom – uitstroom." Bakker and Partners heeft kantoren in Berchem en Diegem. GIPT opereerde tot nog toe vanuit Antwerpen en Wemmel.

Bakker and Partners is momenteel vooral actief in search, werving and selectie (instroom) en outplacement (uitstroom). De overname van GITP Belgium kadert in de strategie om "ook de activiteiten in doorstroom te versterken en verder uit te bouwen."

GITP Belgium heeft een solide reputatie en brengt een jarenlange ervaring mee in het beoordelen van talent en het verder ontwikkelen van mensen en organisaties. “Met de overname van GITP Belgium zetten wij een belangrijke stap in de verdere uitbreiding van onze dienstverlening. De ervaren consultants en de stevige wetenschappelijke basis die de tools van GITP meebrengen op het vlak van psychologie en organisatieleer zorgen voor een belangrijke meerwaarde in ons aanbod”, zegt Eric Bakker, managing director van Bakker and Partners (foto).

Het Nederlandse moederbedrijf van GITP Belgium, GITP  heeft een paar jaar geleden haar internationale strategie gewijzigd en verlaat het pad van internationalisatie via lokale vestigingen in het buitenland. Met de overname van PiCompany een paar jaar geleden kiest GITP voor internationalisatie vanuit de thuismarkt.

Bakker and Partners werd in 1998 opgericht door Eric Bakker. Aanvankelijk werd gestart met search en selectie in het vakdomein IT and telecom, maar doorheen de jaren volgden snel de andere gespecialiseerde divisies: finance, sales and marketing, engineering and supply chain, human resources en executives. Bakker and Partners is inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde binnen search, werving en selectie van senior managers, kaderpersoneel en specialisten.

In 2001 werd IQ Consult opgericht door Karen Breugelmans. IQ Consult was actief op het gebied van hr projects, assessment and development centers en career transition. In 2009 werden de activiteiten van IQ Consult geïntegreerd in de divisie career transition binnen Bakker and Partners. In 2007 vervoegde Annick Huybrechts Bakker and Partners als partner.