Bakker Berten met een driekoningentaart Bakker Berten met een driekoningentaart. Straks ook in Pulderbos. Foto: Mu

Bakkerij Berten & Iris opent pop-up in vroegere bakkerij Sleeckx op feestdagen

Bijna een jaar geleden, op 19 december 2022, sloot bakkerij Sleeckx in het Dorp onder de kerktoren in Pulderbos de deuren. Bakkerij Berten & Iris in Massenhoven opent er nu een kerst pop-up om het bakkerloos dorp uit de nood te helpen.

Vroeger telde Pulderbos twee warme bakkers. Nu is er zelfs geen koude bakker meer. Zeker tijdens de eindejaarsfeesten wordt zo’n bakker hard gemist. Berten Van den Bergh en zijn vrouw Iris van bakkerij Berten & Iris in Massenhoven beslisten nu om een kerst pop-up te openen in de nog altijd leegstaande bakkerij Sleeckx.

“We kregen wel vraag en merken zelf dat er meer en meer bakkers met de feestdagen zelf gesloten blijven”, legt Iris uit. “Daarom houden we drie dagen pop-up. Op 25 december en op 1 januari vormt de bakkerij in Pulderbos een afhaalpunt om bestellingen op te halen. Op onze website kan alles heel makkelijk online worden besteld. Op 8 januari, Verloren Maandag, zijn we in Pulderbos gewoon open en hoeft er niet vooraf besteld te worden.”

Voor Berten & Iris is het een testcase. “Organisatorisch is het niet zo eenvoudig, want we moeten op de website dan ook de winkel in Pulderbos zetten die mensen kunnen selecteren. Het zal wat een over-en-weer gerij worden, want alles wordt hier in Massenhoven gebakken.”

Of ze er nog nooit aan gedacht hebben om een koude bakker te openen in Pulderbos als filiaal van warme bakkerij Berten & Iris? “Dat wel, maar je moet er ook het personeel voor vinden. Het klinkt eenvoudiger dan het is.”

Volgende week gaan ze de winkel die al een jaar leegstaat goed poetsen en feestelijk aankleden.

De vroegere bakkerij Sleeckx wordt even een pop-up van bakkerij Berten & Iris. Foto: kma