Bakker Chris Osselaer, districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) en Mia Osselaer Bakker Chris Osselaer, districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) en Mia Osselaer. Foto: rr

Bakkerij Van Osselaer sluit na 34 jaar haar deuren: “Het is een emotioneel moment voor ons”

Chris en Mia Osselaer gaan op pensioen en hebben na 34 jaar hartelijke service de deuren van hun bakkerij in de Boshovestraat 163 in Deurne gesloten. Afgelopen weekend konden klanten voor het laatst genieten van hun verse pistolets.

Chris Van Osselaer, die altijd zelf de broden en gebakjes bakte, blikt voldaan terug op de jarenlange dienst. “Het was een eer om de buurt dagelijks van vers brood te voorzien. We hebben hier altijd met veel liefde en passie gewerkt. Het doet ons deugd om te zien hoe hard de buurt ons werk heeft gewaardeerd.”

De zaak werd overladen met bloemen en kaartjes. “Heerlijke broodjes, romige eclairs. Jullie hadden het allemaal. Ons dagelijks bezoekje aan de bakkerij was altijd speciaal. Er is geen enkele bakker in de buurt die aan jullie kwaliteit kan tippen. Het zal moeilijk zijn om de draad door te knippen”, staat er op een van de brieven afkomstig van een trouwe klant.

“Het is een emotioneel moment voor ons”, vult Mia Van Osselaer aan. “We zullen de dagelijkse interactie met onze klanten missen, maar we kijken er ook naar uit om dichter bij onze kinderen en kleinkinderen in Grobbendonk te zijn.”

Deurns smullerke

Momenteel is het echtpaar, dat op pensioen gaat, nog op zoek naar een overnemer. Maar ook een uitbreiding van de nabijgelegen muziekschool zou een mogelijke nieuwe bestemming voor het pand kunnen zijn.

Het vertrek van Bakkerij Van Osselaer betekent ook een einde van een Deurnese traditie. Het was de laatste bakkerij die het Deurns smullerke, een kenmerkend koekje, maakte en aanbood. “Het is jammer dat we afscheid moeten nemen van deze bakkerij, die zoveel voor Deurne heeft betekend”, reageert districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA). “Daarom gaan we in de volgende legislatuur op zoek naar een nieuw kenmerkend koekje of gerecht voor Deurne. Zo kunnen we een nieuwe traditie starten.”

Deurnse smullerkes. Foto: rr

Het bakkersechtpaar werd overladen met bloemen en kaartjes. Foto: RR.