Baloise-Fidea-750×500-1

Baloise Insurance neemt Athora Belgium over

ANTWERPEN - Verzekeringsmaatschappij Baloise Insurance heeft de aankoop van de bedrijfstak schadeverzekeringen van Athora Belgium afgerond. Beide verzekeraars kondigden in november 2019 de transactie aan en kregen hiervoor nu het akkoord van de Nationale Bank. Met de meer dan 360.000 extra verzekeringspolissen en ongeveer 150 extra medewerkers versterkt Baloise Insurance haar positie op de Belgische markt.

Baloise Group, dat vorig jaar Fidea overnam, had eerder al aangegeven verder te willen groeien op de Belgische markt en haar distributiemodel van onafhankelijke makelaars uit te breiden. Met de portefeuille van Athora Belgium groeit Baloise Insurance door tot de Belgische top 4 in het segment Niet-Leven of schadeverzekeringen. Het versterkt met de transactie ook fors haar positie in Brussel en Wallonië.

“We zijn blij dat we de 150 medewerkers van Athora mogen verwelkomen bij Baloise Insurance, dat nu in totaal 1.700 medewerkers telt. Het is nu onze grootste prioriteit dat de nieuwe collega’s zich snel thuis voelen. Met de overname van de portefeuille schadeverzekeringen van Athora verstevigen we ons marktaandeel van 8,5% naar 10,3% in dit segment”, zegt Henk Janssen, ceo van Baloise Insurance.

“Het is met pijn in het hart dat we afscheid nemen van onze 150 collega’s. Zij hebben Athora Belgium mee grootgemaakt. Ik wil hen dan ook uitdrukkelijk bedanken voor wat ze de voorbije jaren voor ons betekend hebben”, voegt Dorsan van Heck, ceo van Athora Belgium toe. Zijn bedrijf zal zich nu volop concentreren op levensverzekeringen.