Bank Van Breda en Delen Private Bank richten nieuwe bank op

ANTWERPEN – Bank de Kremer is de nieuwste speler in de bankensector. Oprichters Bank Van Breda en Delen Private Bank spelen zo in op een recent onderzoek. Daaruit blijkt dat Vlamingen nood hebben aan een beter zicht op de financiële situatie na het einde van de professionele loopbaan.

De nieuwe bank Bank de Kremer wil klanten helpen overzicht te krijgen in wat ze vandaag hebben en in de toekomst kunnen hebben. Daarvoor werd een app gelanceerd waarmee er kosteloos, anoniem en vrijblijvend een overzicht kan worden opgesteld van je vermogen. Mensen hoeven bovendien geen klant te zijn bij de bank om de applicatie te gebruiken.

“Het is ontstellend hoeveel mensen zich zorgen maken om hun pensioen, maar toch niets willen of durven ondernemen om die ongerustheid weg te nemen. Uit alle onderzoek blijkt dat onze app absoluut een antwoord biedt op een prangende behoefte bij een grote doelgroep”, zegt de ceo van de bank Mieke Janssens, die eerder aan het hoofd stond van Touring Verzekeringen en IC Verzekeringen.

De nieuwe bank gaat van start met een netwerk van zes kantoren. Die bevinden zich in Antwerpen, Mechelen, Schoten, Turnhout, Gent en Hasselt.

Solide basis

Bank de Kremer bouwt verder op de kennis en het inzicht van Bank Van Breda en Delen Private Bank die al meer dan 20 jaar samenwerken.

Dirk Wouters, ceo van Bank J.Van Breda & C°: “Bank Van Breda helpt ondernemers en vrije beroepen om de juiste financiële keuzes te maken. Met de lancering van Bank de Kremer willen we onze expertise nu toegankelijk maken voor iedereen.” Paul De Winter, ceo van Delen Private Bank, vult aan: “Met onze filosofie en ervaring van een goede huisvader hebben we de afgelopen 20 jaar samen met Bank Van Breda al bewezen dat we iets moois kunnen opbouwen.”