Bao Living Axel Van Der Donk en Benjamin Eysermans, oprichters van Bao Living.

Bao Living haalt 750.000 euro op en zet bouwrevolutie verder

Bao Living heeft een tweede kapitaalronde van 750.000 euro afgerond. Daarmee wil de Antwerpse scale-up de duurzame transitie van de bouwsector te helpen versnellen. Zo zal Bao Living verder investeren in haar slimme, aanpasbare modules die alle nutsvoorzieningen op één plek bundelt.

De bouwsector is een van de meest energie-intensieve en meest vervuilende sectoren ter wereld. De opmars van circulair bouwen en van nieuwe, innovatieve bouwmethodes moet die bloedrode cijfers de komende jaren fors naar beneden halen. Bao Living speelt een voortrekkersrol in die transitie.

De Slimme Aanpasbare Module (SAM) die het bedrijf ontwikkelde, bundelt keuken, badkamer en alle nutsvoorzieningen op één plek in de woning. Verwarming, elektriciteit, ventilatie en domotica – inclusief leidingen, bedradingen en contactpunten – zitten allemaal samen in dezelfde slimme module. Die module kan een pak sneller en 30 procent goedkoper geïnstalleerd worden. Ze is ook gemakkelijker te demonteren en bevordert hierdoor het circulair bouwen.

750.000 euro

Bao Living haalde 750.000 euro op bij de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV en een aantal andere investeerders.

Sinds de lancering in 2018 verkocht Bao Living al zo’n 40 units. Met de nieuwe financiering wil de scale-up in 2021 nog een versnelling hoger schakelen. Naast de projecten die al in de pijplijn zitten, wil Bao Living verder investeren in R&D en in een uitbreiding van het team met sales- en marketingprofielen. Het eerste project in Nederland wordt in het voorjaar van 2021 gerealiseerd, op termijn moeten ook andere internationale markten volgen.

“We merken dat onze aanpak aanslaat bij projectontwikkelaars en architecten”, reageert zegt Benjamin Eysermans, een van de twee oprichters van Bao Living. “Deze financiële injectie bevestigt het vertrouwen in onze slimme module. Het is een belangrijk signaal naar de markt.”