Afbeelding8 Foto Frederik Beyens

Bart De Wever geeft startschot van ontwikkeling Slachthuiswijk

ANTWERPEN - Vandaag zijn de werken voor de ontwikkeling van de nieuwe Slachthuiswijk officieel gestart. Een van de vroegere slachthuishallen wordt daarbij getransformeerd tot een duurzame hightech campus voor AP Hogeschool. De nieuwe campus is het eerste van vele projecten die de site moeten opwaarderen tot een bruisende woonwijk.

Niet met een traditionele eerste steen, wel met een boring voor het zogenaamde BEO-veld, zo gaf Antwerps burgemeester Bart De Wever het startschot voor de ontwikkeling van de nieuwe hightech campus van AP Hogeschool Antwerpen.

Het BEO-veld (BEO staat voor Boorgat Energie Opslag) moet de nieuwe hogeschoolcampus van AP voorzien van duurzame energie. Via verschillende boorgaten tot meer dan 100 meter diep wordt een gesloten ondergronds buizennetwerk aangelegd dat in de zomer verkoeling uit de grond haalt en in de winter aardwarmte gebruikt om de campus te verwarmen.

AP Hogeschool Antwerpen werkt voor de nieuwe campus samen met projectontwikkelaars Immobel en Triple Living, die de komende jaren de hele buurt omvormen tot een nieuwe, groene stadswijk.

Foto Frederik Beyens

Bruisende sfeer

“We willen van de buurt een plek maken waar de levenskwaliteit hoog is en waar mensen graag vertoeven”, vertelt Jeff Cavens, bestuurder van Triple Living. “De wijk krijgt opnieuw de bruisende sfeer van weleer, maar ze wordt een stuk groener en leefbaarder.”

“De nieuwe slachthuisbuurt wordt een vooruitstrevende wijk, met ruimte voor creativiteit en vernieuwing”, vult Immobel-directeur Adel Yahia aan. “We zijn ervan overtuigd dat de bedrijvigheid in de toekomst heel wat creatieve trendsetters en innovatieve ambachten zal aantrekken. De komst van de nieuwe hightech campus van AP Hogeschool is alvast een eerste stap in de juiste richting.”