Nieuws Antwerpen BASF bouwt nieuwe eenheid in Antwerpen

BASF bouwt nieuwe eenheid in Antwerpen

BASF bouwt nieuwe eenheid in Antwerpen

BASFHet chemieconcern BASF gaat een nieuwe productie-eenheid optrekken op de site van BASF Antwerpen. Het gaat om een productie-installatie voor de aanmaak van nieuwe materialen voor betere voedselverpakkingsfolies en kunststofflessen. De investering gebeurt binnen een speciaal daartoe opgezette joint venture met het Nederlandse bedrijf Avantium.

Avantium is een chemisch technologiebedrijf dat zich opwerkt als een wegbereider van de hernieuwbare chemie. Het ontwikkelt daarbij nieuwe productieprocessen en duurzame producten op basis van biomaterialen. Het bedrijf positioneert zich als een broedplaats voor revolutionaire hernieuwbare chemische processen.

Een van de meest recente succesproducten van Avantium is de zogenaamde YXY-technologie waarmee het PEF ontwikkeld heeft, een nieuwe hoogwaardige kunststof die gemaakt wordt uit plantaardige industriële suikers. PEF staat voor polyethyleenfuranoaat. PEF is in dit opzicht 100% recycleerbaar. Het is daarmee een rendabele oplossing voor het maken van uiteenlopende producten zoals plastic flessen en verpakkingen.

In de samenwerking met BASF heeft Avantium zijn nieuwe technologie ingebracht. “De samenwerking met het grootste chemieconcern ter wereld geeft ons toegang tot de mogelijkheden die nodig zijn om deze technologie op industriële schaal te te passen”, zegt Tom van Aken van Avantium.

De joint venture heeft in dit opzicht beslist om een zogenaamde referentiefabriek voor het nieuwe product te bouwen op de site van BASF Antwerpen. De eenheid moet een geïnstalleerde productiecapaciteit meekrijgen van 50.000 ton per jaar. Hoeveel daartoe geïnvesteerd moet worden is niet vrijgegeven. Of de nieuwe eenheid ook de aanwerving van bijkomende personeelsleden vergt is evenmin bekend.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.