Nieuws Antwerpen (bau) wil nieuwe aanpak in de bouwwereld

(bau) wil nieuwe aanpak in de bouwwereld

(bau) wil nieuwe aanpak in de bouwwereld

Ondernemer Walter Leyssens en zijn vennoot Gert Kerstens hebben samen een nieuw bouwbedrijf uit de grond gestampt met de weinig aan de verbeelding overlatende naam [bau]. De initiatiefnemers willen met hun nieuwe onderneming ook andere wegen inslaan: ze willen een bedrijf met een bepekte kern van bekwame medewerkers en een lichte structuur die uitsluitend focust op de essentie. Dit zorgt er onder meer voor dat bouwprojecten sneller en vlotter uitgevoerd worden.  

Walter Leyssens heeft ruim 20 jaar gewerkt voor diverse ondernemingen binnen de CFE-groep in binnen- en buitenland. Hij klom er op van assistent-projectleider tot algemeen directeur. De laatste jaren leidde hij Atro met zetel op de Campus Coppens in Brasschaat. Met die ervaring wilde hij zijn jongensdroom waarmaken, namelijk zijn eigen bedrijf beginnen, samen met Gert Kerstens die ook heel wat ervaring meebrengt, met name in de realisatie van grote en complexe projecten. [bau] biedt een antwoord op de vraag wat essentieel is bij bouwprojecten. Alle ballast gaat overboord.

“Om rendabel te zijn, moet je kwaliteit afleveren, de afspraken nakomen en fouten vermijden. Met [bau] komen we daar toe dankzij onze kern van goede medewerkers. Iemand concentreert zich op het commerciële verhaal. Iemand anders focust zich op de administratie en het financiële luik. Ikzelf doe de calculaties en de aankopen, en neem de algemene leiding op mij. Gert is verantwoordelijk voor de uitvoering op de werf. Dit vormt de basis van waaruit we het bedrijf verder gaan uitbouwen”, legt Walter Leyssens uit.

 

[bau] richt zich op projecten van een bepaalde omzet (vanaf 2 miljoen euro). Dat gaat van ruwbouw tot algemene aannemingen voor zowel residentiële projecten, kantoren als assistentiewoningen en andere projecten in de zorgsector. Het 1ste project in opdracht van Matexi is momenteel in uitvoering. Op de site Eksterlaer in Deurne worden 16 huizen en 18 appartementen opgetrokken. De werken vorderen goed, in die mate zelfs dat het project aanzienlijk sneller klaar zal zijn. Verscheidene aanbestedingen lopen nog; 2 nieuwe projecten zitten in de pijplijn.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.