Bayer Antwerpen sloot zwak jaar af

bayerbayerMet een omzet van 1,1 miljard euro (- 0,5%) heeft Bayer Antwerpen een relatief zwak jaar achter de rug. Dat blijkt uit de resultatenrekening die neergelegd is bij de Nationale Bank. Bayer Antwerpen leed onder de zwakke prijzen voor een van zijn kernproducten, de kunststof polycarbonaat.

Bayer Antwerpen is de grootste vestiging van het Duitse chemieconcern Bayer in België. Het bedrijf heeft mee de industriële opgang van de haven van Antwerpen uitgetekend maar houdt het de laatste jaren bij een voorzichtige consolidering van de activiteiten. De afsplitsing van een aantal producctie-eenheden naar het nieuw ogerichte Lanxess toe hebben het bedrijf afgeremd.

Dit neemt niet weg dat Bayer Antwerpen nog altijd een actieve rol blijft spelen binnen de activiteiten van de divisie MaterialScience van de groep. Het concern heeft ook verleden jaar overigens nog 29 miljoen euro geïnvesteerd waarvan 10 miljoen euro in R&D.

De bedrijfswinst steeg van 59 miljoen euro naar 72 miljoen euro. De winst daarentegen daalde van 286 miljoen euro naar 258 miljoen euro. De capaciteitsbzetting van de onderscheiden eenheden daalde met 1,8%. Een en ander is effectief mee veroorzaakt door de daling van de productie aan polycarbonaat.

Bij Bayer Antwerpen werken nog 798 mensen (min 12). Het bedrijf wordt aangestuurd door voorzitter Tony Van Osselaer.