Nieuws Antwerpen BDO marktleider bij fusies en overnames

BDO marktleider bij fusies en overnames

BDO marktleider bij fusies en overnames

bdoBDO was verleden jaar de adviseur bij liefst 80 overnames en fusies. Daarmee heeft het bedrijf zich in de ranking van Thomson Reuters opnieuw gepositioneerd als de nummer één van de Benelux. Het gaat dan om operaties bij kleine en middelgrote ondernemingen. BDO opereert als accountants- en adviesbedrijf vanuit Antwerpen en nog acht andere vestigingen in het land.

BDO staat voor deskundig advies in zowel audit en verzekeringen, accounting, fiscaliteit en speciale diensten. Het bedrijf maakt met zijn 600 partners en medewerkers deel uit van een internationaal netwerk dat actief is in meer dan 160 landen en bedrijven begeleidt in alle fasen van hun ontwikkeling. BDO positioneert zich internationaal vijfde na Deloitte, PwC, KPMG en Ernst and Young.

Een fusie of overname is een belangrijk strategisch momentum en biedt tal van opportuniteiten. Het is een veel benut middel om aan geografische expansie te doen, nieuwe handelsactiviteiten te ontwikkelen, het klantenbestand te vergroten, zich te wapenen tegen concurrenten, of die gewoon overnemen.

2015 was in dit opzicht opnieuw een actief overnamejaar. En de komende jaren zullen nog heel wat bedrijven van eigenaar wisselen. Daarbij is zeker niet alleen sprake van familiale overdrachten.

Ook voor 2016 blijven de vooruitzichten voorlopig positief. Geld is relatief goedkoop door de lage rente. Bovendien toont het recente KMO-rapport van Unizo aan dat KMO’s klaarstaan om hun oorlogskas aan te wenden voor nieuwe investeringen. Uit deze studie blijkt dat het met de rendabiliteit van de KMO’s de goede richting uitgaat en hun solvabiliteit zelfs hoger ligt dan voor de financiële crisis. Beide factoren zullen zeker een positieve invloed hebben op de overnamemarkt, dit zowel langs kopers of verkoperszijde.

Elk jaar maakt Thomson Reuters op basis van het aantal gerealiseerde transacties, een rangschikking op van de belangrijkste spelers in het overname en fusiegebeuren. Bij die rangschikking wordt een onderscheid gemaakt tussen “small caps” verrichtingen die tot 50 miljoen dollar gaan en “medium caps” deals tot 500 miljoen dollar.

Johan Vandenbroeck, Partner Corporate Finance bij BDO: “De recente rangschikking van Thomson Reuters toont dat we als BDO voor de Benelux een pole position op de markt van small en mid caps behouden, en dit voor het tweede jaar op rij. Hieruit blijkt dat de werkwijze die onze Corporate Finance afdeling nu sinds meerdere jaren toepast, wel degelijk werkt. Sedert de oprichting van het Belgische Corporate Finance departement, nu 5 jaar geleden, zijn vruchten afwerpt. Dit vertaalt zich in een gemiddelde jaarlijkse groei van circa 15% en de uitbouw van een professioneel team van een 30-tal mensen.”

Thomson Reuters is als bedrijf gespecialiseerd in informatiediensten en -producten, vooral in de financiële, juridische, fiscale, medische en wetenschappelijke sectors. Het bedrijf heeft ruim 55.000 werknemers in dienst in meer dan 100 landen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.