Nieuws Antwerpen Bedrijfsleiders en zelfstandigen vertrekken vaker naar Spanje

Bedrijfsleiders en zelfstandigen vertrekken vaker naar Spanje

Bedrijfsleiders en zelfstandigen vertrekken vaker naar Spanje

SCHILDE/ANTWERPEN – Een tweede verblijf in Spanje zit in de lift bij bedrijfsleiders en zelfstandigen. Die trend merkten expert in Spaans vastgoed Hip Estates uit Schilde en de Antwerpse verzekeringsgroep Kegels & Van Antwerpen op. De ondernemers kopen de woningen aan via een vennootschap dankzij het vroegtijdig vrijmaken van pensioenkapitalen.

Leen Vermeulen, ceo Hip Estates: “België is een sterk vertegenwoordigde partij op de vastgoedmarkt in Spanje. Vorig jaar werden 4.100 tweede verblijven in Spanje door Belgen gekocht. Met gemiddeld 11 aankopen per dag in 2018 staat ons land in de top 5. Investeringsformules geven ondernemers bovendien een extra duwtje in de rug om nu al hun droomvakantieverblijf in Spanje aan te schaffen.”

Eén van die faciliterende investeringsformules is de Individuele Pensioentoezegging (IPT). Die wordt betaald door de vennootschap en is fiscaal aftrekbaar. Daarnaast kunnen zaakvoerders het toekomstige pensioenkapitaal vroegtijdig vrijmaken, waardoor het een volwaardig alternatief voor een hypothecaire lening met maandelijkse kapitaalaflossing vormt.

Patrick Van Dyck, commercieel directeur bij Kegels & Van Antwerpen: “Omdat IPT erg specifieke voorwaarden kent, wordt de formule door weinig instanties geadviseerd. Je laten bijstaan door een specialist ter zake is een must. Ondanks het complexe karakter, verwachten we wel dat de vraag naar het aanwenden ervan zal stijgen. De recent verlaagde vennootschapsbelasting en bijhorende voorwaarden maken IPT immers aantrekkelijker.”

Gezien de groeiende interesse in de aankoop van een tweede verblijf via een vennootschap, en meer specifiek IPT, organiseren Hip Estates en Kegels & Van Antwerpen op woensdag 8 mei een infosessie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.