Nieuws Antwerpen Bedrijvenvereniging stopt procedures over A12

Bedrijvenvereniging stopt procedures over A12

Belga

Bedrijvenvereniging stopt procedures over A12

AARTSELAAR/WILRIJK – Met de extra opstelstroken op de A12 lijkt er eindelijk een oplossing te zijn voor het mobiliteitsinfarct. Bedrijvenvereniging Handel & Industrie Wilrijk-Aartselaar (HIW) is tevreden met de fel verbeterde verkeersdoorstroming op de A12. Het stopt alle verdere gerechtelijke procedures tegen Agentschap Wegen en Verkeer (AVW).

In 2019 werden de verkeerslichten op de A12 aangepast door AWV om de verkeersveiligheid te verbeteren. Het resultaat waren ellenlange files. “Snel, zelfs al dezelfde dag van de invoering ervan, bracht AWV meerdere aanpassingen aan, doch nog steeds bleef onveiligheid troef en werden de bedrijven en omwonenden geconfronteerd met ellenlange files. Ook de economische schade voor onze bedrijven was enorm. Er waren meetings met AWV doch onze voorstellen tot (her)aanpassing vielen gedurende maanden in dovemans oren”, stelt HIW.

Als reactie zagen de ondernemers zich genoodzaakt om een rechtszaak tegen de Vlaamse Overheid/AWV op te starten. Nadien heeft AWV beslist om bijkomende opstelstroken aan te leggen. De aanleg gebeurde naar Vlaamse normen in een recordtijd. Nooit eerder werden dergelijke openbare werken zo snel uitgevoerd. De veiligheid en doorstroming op de A12 is hierdoor nu eindelijk terug sterk verbeterd.

Pas vorige maand heeft de rechtbank een uitspraak gedaan, waarbij deze van oordeel was dat AWV een beleidskeuze heeft gemaakt om de lichtenregeling aan te passen vanuit een verkeersveiligheidsoogpunt. AWV werd niet veroordeeld, want er werden werkgroepen opgericht en studiebureaus geconsulteerd m.b.t. de maatregelen en over de concrete implementatie ervan zou een gedetailleerde studie zijn uitgevoerd.

Alhoewel AWV niet veroordeeld werd door de rechtbank, is HIW zeer tevreden met het behaalde resultaat en zal het niet in beroep gaan en dus berusten in het vonnis.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.