De familie Hu is bijna vier jaar eigenaar van de bekende Mortselse brasserie. Om de klanten ook na de moeilijke coronaperiode te blijven verrassen, zet het nu drie BellaBots in. “We noemen ze onze Bella’s en ze zijn er om ons personeel te ondersteunen. Deze investering zal niet ten koste gaan van ons personeelsbestand. We hebben een grote zaak waarin onze medewerkers soms met grote gevulde dienbladen moeten opdraven. Die wegen al snel vier kilogram, dus wilden we onze mensen een beetje ontlasten”, vertelt zaakvoerder Yang Hu.
Slim hulpmiddel
De BellaBot is een slimme serveerrobot van het Chinese merk Pudu. “Mijn vader volgt nog altijd het nieuws uit China van dichtbij op. In Chinese restaurants worden deze robots al heel veel gebruikt. Normaal moeten de klanten hun gerechten zelf van de dienbladen van de robots nemen, maar de betrokkenheid met onze klanten blijft belangrijk voor ons. Er zal nog altijd een medewerker de bestelling komen opnemen en de gerechten aan tafel bij de mensen serveren. De robots vormen alleen een slim hulpmiddel dat onze medewerkers kunnen inschakelen.”
LEES OOK. Restaurant in Boom heeft robot als kelner: “Iedereen maakt er selfies mee”
Volgens Kris Scheers, die de familie bijstaat, hebben de robots enkele leuke extra’s. “Ze worden graag geaaid, dan sluiten ze zelfs even hun ogen. Wanneer iemand verjaart, zingen ze het liedje Happy Birthday tijdens het serveren. We kunnen ze ook instellen om woorden en zinnen te laten zeggen zoals ‘Opgepast’, wanneer er iemand op hun pad staat.”
De plattegrond met alle tafels van De Vlegel staat in het geheugen van de robots. Nadat ze zijn geladen, hoeven de medewerkers nog alleen het tafelnummer in te geven en de robots weten hun weg. “Tijdens piekmomenten zijn ze eveneens inzetbaar om vlot af te ruimen want ze kunnen ook op ons terras rijden.”
Tafelbarbecue
De gasten kunnen ze eventueel testen met de nieuwe formule van de tafelbarbecue bij De Vlegel. “We moeten doorlopend vernieuwen. Nu het mooie weer aanbreekt, beginnen we met tafelbarbecue. De klanten kunnen buiten of in de grillruimte aan tafel hun vlees bakken op een kleine barbecue met houtskool. Deze formule staat gelijk aan twee uur gezellig tafelen”, geeft Kris nog mee.