Bekende horecazaak ’t Renteniershuis Helga en Yves vierden in maart nog de dertigste verjaardag van hun zaak. Zolang er geen overnemer is, blijven ze vol passie verder doen. Foto: Joren De Weerdt

Bekende horecazaak ’t Renteniershuis staat te koop

Restaurant ’t Renteniershuis op de Dijkstraat in Viersel (Zandhoven) staat te koop. Half maart vierden Yves Vleugels (54) en Helga Hendrickx (54) nog de dertigste verjaardag van hun bekende horecazaak. “Wij blijven met veel passie verder doen zolang de zaak niet is overgegeven”, vertelt Yves Vleugels. “Maar we zijn al dertig jaar bezig, en voor onze gezondheid mag het stilaan stoppen.”

’t Renteniershuis in Viersel (Zandhoven) opende op 17 maart 1994. Yves Vleugels deed het toen nog samen met zijn zus. Het gaat om een van de mooiste panden van Viersel, daterend uit 1870. Het gebouw werd helemaal gerestaureerd en kreeg regelmatig nog een update. Zo werden er pas nog zonnepanelen opgelegd.

’t Renteniershuis is een restaurant met groot terras en tuin. ’s Zomers is er ook nog beachbar De Rentenier op de dijk van het Albertkanaal en in de winter winterbar Den Hiver. Naast het horecapand en de keuken is er nog een appartement inbegrepen.

Het geheel staat te koop voor 1 miljoen bij Heylen Vastgoed. Zolang er geen overnemer is, doen Yves en Helga en hun team dus gedreven verder volgens hun bekende service.