Belcham Entrepreneurship Awards uitgereikt

[caption id="attachment_15098" align="alignleft" width="275"]Bieke Claes Bieke Claes[/caption]

Belcham, de Belgian American Chamber of Commerce met vestigingen in New York en San Francisco, behartigt de belangen van Belgische ondernemingen in de Verenigde Staten. De organisatie helpt bedrijven bij hun eerste stappen op de Amerikaanse markt en stelt ook een incubatieruimte ter beschikking die start-ups tijdelijk als kantoor tegen toegankelijke tarieven kunnen huren.

Woensdagavond 21 september reikte Belcham, naar jaarlijkse traditie, de prijzen uit voor de meest verdienstelijke Belgische bedrijven in de States. Het Belcham galabal werd op een interessant moment in New York gehouden. Heel wat Belgische politici waren in de stad voor de jaarlijkse algemene vergadering van de Verenigde Naties en maakten hun opwachting tijdens de avond o.m onze eerste minister Charles Michel en vicepremiers De Croo en Reynders.

De award voor Bedrijf van het Jaar gaat naar Galapagos. Dit Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf in de klinische fase met hoofdkantoor in Mechelen, is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen. Het heeft een door de FDA goedgekeurd middel tegen reuma. Galapagos noteert op Euronext en sinds vorig jaar ook op de Amerikaanse beurs Nasdaq.

Het Gentse Showpad, opgericht in 2011, werd onderscheiden als meest beloftevolle onderneming. Met zijn toonaangevend Content Activatie Platform zorgt Showpad ervoor dat meer dan 850 bedrijven van verschillende grootte hun marketing en sales activiteiten beter op elkaar kunnen afstemmen en hun verkooppersoneel productiever maken.

De lifetime achievement award ging naar bloemsierkunstenaar Daniel Ost uit Sint-Niklaas omdat hij ‘een waardevolle bijdrage levert aan de Belgisch-Amerikaanse gemeenschap, de reputatie van België in het buitenland bevordert, en mensen inspireert om grenzen te verleggen’, aldus Bieke Claes, directeur BelCham.
"Onze focus ligt op het stimuleren van Belgisch-Amerikaanse bedrijven en het versterken van hun globale marktpositie", zegt Bieke Claes. "Wij zijn trots op de indrukwekkende prestaties van onze ondernemers en faciliteren, promoten en ondersteunen hen op verschillende manieren."
De volledige lijst van award winnaars zal weldra op https://www.belcham.org te vinden zijn.