Nieuws Antwerpen Beleef de haven in ‘t echt

Beleef de haven in ‘t echt

Beleef de haven in ‘t echt

havencentrumMeer dan 300 bedrijven in Vlaanderen nemen deel aan Voka Open Bedrijvendag nu zondag. In de provincie Antwerpen zetten 59 bedrijven hun deuren open.

Een daarvan is het Havencentrum in Lillo. Dit belevingscentrum voor de haven brengt de bezoeker naar de onbekende en overweldigende wereld van de haven van Antwerpen en inspireert voor de jobs in de haven.

Plastic Lab, de Techno Trailer, Talentenstroom en Talentenfabriek zijn uitzonderlijk aanwezig met verschillende toffe opdrachten en demonstraties die alleen zondag met het gezin kunnen ontdekt worden.
Er zijn verschillende doorlopende demo’s zoals ‘knopen leggen’ en om het uur ‘storm op zee’ in een reddingssloep.
Benieuwd hoe je plastiek recycleert? Dan leert Plastic Lab hoe je kunststoffen kan recycleren tot een nieuw product. Kinderen gaan actief aan de slag en ontdekken hun talenten. In de hypermoderne Techno Trailer maak je kennis met de geheimen van de chemie. Zo maak je je eigen haargel die je mee naar huis neemt. Je gaat er ook aan de slag met een stand ‘groene stroom’. Je wekt elektriciteit op door middel van een fiets, maar je kunt ook gebruik maken van een windmolentje en zonnepanelen. Benieuwd hoeveel verbruikstoestellen je kunt inschakelen voor het alarm afgaat? Je kunt heel wat beroepen in de logistiek en industrie zelf uitproberen zoals plastiekbewerker, pijpfitter, kraanman, lasser, ladingplanner, vrachtwagenchauffeur, douanier… Of stap in een go-cart en breng cacaobonen op tijd naar de juiste bestemming.

Zowel jong als oud zullen vast een boeiende dag meemaken. Er valt van alles te beleven, en ook aan de hongerige bezoekers wordt gedacht.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.