The Body Shop België Foto: Belga

Belgische winkels van The Body Shop sluiten definitief de deuren

De Belgische tak van de Britse cosmeticaketen The Body Shop, die in februari door een Nederlandse rechtbank failliet werd verklaard, krijgt geen doorstart. Dat blijkt uit een verslag van curator Alice van der Schee, schrijft Le Soir maandag.

Volgens het verslag van de curator werden ongeveer twaalf Belgische Body Shop-winkels geëxploiteerd op basis van franchiseovereenkomsten. Het aflopen van die overeenkomst verhinderde de herlancering van de keten in België. De winkelvoorraden zijn verkocht aan Nederlandse franchisenemers voor 140.000 euro, terwijl de verkoop van winkelapparatuur momenteel wordt bekeken.

Eind februari verklaarde een Nederlandse rechtbank de Belgische tak van The Body Shop failliet. Een curator bij onze noorderburen moet het faillissement afwikkelen, omdat de winkels juridisch gezien onder het Nederlandse bedrijfsonderdeel The Body Shop Benelux vallen. The Body Shop legde wegens financiële problemen eerder al de boeken neer in het Verenigd Koninkrijk, het thuisland van het bedrijf, en ook in Duitsland loopt een faillissementsaanvraag. De Nederlandse winkels van The Body Shop blijven gewoon open.