Belspeed en FNG gaan samenwerken

fngFNG, een snelle groeier in mode en retail heeft al zijn logistieke activiteiten uitbesteed aan Belspeed, een specialist in logistiek voor mode & lifestyle. Beide bedrijven zullen de komende jaren intens samenwerken om hun spectaculaire groeipad verder te zetten.

FNG overkoepelt de merken Fred & Ginger, CKS, Van Hassels, Claudia Sträter, Baker Bridge en Expresso. Het Wilrijkse bedrijf is gegroeid uit het initiatief van drie entrepreneurs en heeft onderhand een internationaal netwerk aan winkels uitgebouwd. Belspeed uit Kruishoutem levert vandaag al logistieke diensten aan ’s werelds belangrijkste modehuizen en haalde in maart 2014 nog het nieuws door de overname van het Nederlandse TNT Fashion Group.

Belspeed en FNG hebben voor de set-up van het nieuwe magazijncomplex gekozen voor de strategische locatie Antwerp East Port te Grobbendonk. Deze inplanting van 25.000 m2,, waarvan de helft voorzien voor FNG, in een nagelnieuw distributiecentrum tussen E313 en Albertkanaal, biedt strategische voordelen. Niet alleen is de ontsluiting naar de snelweg een troef, ook de directe verbinding met de nieuwe containerbinnenhaven biedt extra mogelijkheden. Tevens is Antwerp East Port strategisch gelegen in het hart van de Benelux, voor beide bedrijven het zwaartepunt van hun activiteiten. Op termijn zal deze nieuwe logistieke hub instaan voor zo’n 250 fulltime jobs.

Het meerjarencontract zal FNG toelaten zich te concentreren op haar kernactiviteit, namelijk dat van merkenbouwer. In tien jaar tijd is het bedrijf onder leiding van het trio Dieter Penninckx, Manu Bracke en Anja Maes uitgegroeid tot een vooraanstaande mode retailer in onze contreien. In 2013 werd een omzet van 131 miljoen EUR opgetekend. De sleutel van het succes is een doelbewuste keuze voor mode van eigen bodem in sterke concepten, bedoeld voor de consument die zich in elk prijssegment kenmerkt als “meerwaarde-zoeker”. De groeicijfers bewijzen dat deze doelgroep ook in moeilijker tijden aandacht blijft geven aan mode en kwaliteit. De unieke aanpak waar respect voor het creatieve en focus op het resultaat hand in hand gaan, maakt in een moeilijke markt het verschil. Ook de volgende jaren ambieert FNG te blijven groeien. Om deze ambities waar te maken wordt steevast ingezet op mensen en middelen. Zo opent FNG jaarlijks een 20-tal nieuwe winkels en is gestart met de bouw van het nieuwe hoofdkantoor te Mechelen.

Voor Belspeed is deze samenwerking een belangrijke stap in haar groei. Het bedrijf wordt sinds 2010 gerund door de ondernemers Johan Milliau, Steven Rymenans en Philippe Desmedt, daarbij ondersteund door Saffelberg investments. Met de overname van TNT Fashion wordt Belspeed de grootste logistieke dienstverlener in fashion & lifestyle in de Benelux, met een sterke reputatie in retail & wholesale in heel Europa. Belspeed mikt voor 2014 op een geconsolideerde omzet van 150 miljoen EUR.
De explosieve groei van de internetverkoop heeft de voorbije jaren vruchten afgeworpen. Vandaag is de e-fullfilment activiteit bij Belspeed goed voor ruim 25 % van de omzet. Jaarlijks worden ruim 6 miljoen pakketjes verstuurd naar on-line klanten.

Verwant en interessant: