Nieuws Antwerpen Ben Martens Architecten opent Bijna EnergieNeutraal kantoor te Lint

Ben Martens Architecten opent Bijna EnergieNeutraal kantoor te Lint

Ben Martens Architecten opent Bijna EnergieNeutraal kantoor te Lint

Architect Ben Martens

Architect Ben Martens

Het openhuizenweekend Mijn Huis Mijn Architect op 24 en 25 september is een initiatief van de Orde Van Architecten en inspiratiebron voor iedereen met bouw- of verbouwdromen. 135 innovatieve nieuwbouw- of renovatiewoningen, verspreid over heel Vlaanderen en Brussel, zijn gratis te bezoeken. De bewoners delen er hun bouwervaringen en bieden een boeiende kijk in hun bouwverhaal. Bovendien krijgen bezoekers in elke woning de kans om kennis te maken met de architect achter het project.
Een van de deelnemers is Ben Martens Architecten opgericht in 2011 door de gelijknamige burgerlijk ingenieur-architect.

Het gloednieuwe BEN (Bijna-Energie-Neutrale)-Architectenkantoor en de bovengelegen huurwoning worden dan opengesteld voor nieuwsgierigen.
“Ons architectenkantoor aan de Liersesteenweg 39 is Bijna EnergieNeutraal. Dit betekent dat het gebouw zeer weinig energie nodig heeft om verwarming, koeling, sanitair en ventilatie te doen werken. Zeer degelijke isolatie en luchtdicht bouwen, in combinatie met een ventilatiestysteem met warmterecuperatie, maakt dat er zo weinig mogelijk warmte verloren gaat. Aan de beperkte warmtebehoefte wordt voldaan door een warmtepomp. De elektriciteit hiervoor wordt geleverd door zonnepanelen. Energiebewust bouwen hoeft niet uitzonderlijk duur te zijn. Gezond verstand en een goede werfopvolging zijn wel cruciaal”, zegt Ben Martens.

Het jong en groeiend architectenbureau is vooral actief in de private woningbouw, zowel nieuwbouw als verbouwingen. Ook in sociale woningbouw, appartementsbouw, kantoorbouw en utiliteitsbouw heeft het bureau ervaring. In energiebewust bouwen is Ben Martens niet aan zijn proefstuk toe. Eerder werden al een passiefwoning en BEN-woning in Lint en Lier gerealiseerd en er zitten verschillende projecten in de pijplijn, waaronder zes in verkaveling het Papenhof te Mechelen. Ben Martens Architecten werd ook door Intercommunale Igemo samen met vijf andere architectenbureaus geselecteerd om deel uit te maken van de architectenpool voor de realisatie van 48 eengezinswoningen in Maenhoevevelden Sint-Katelijne-Waver.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.