Nieuws Antwerpen Benefiet kunstveiling ten voordele van De Nomaad

Benefiet kunstveiling ten voordele van De Nomaad

De Nomaad

Benefiet kunstveiling ten voordele van De Nomaad

In de loop van september zal het Activeringsteam van Free Clinic haar intrek kunnen nemen in het Centrum voor Sociale Activering De Nomaad, een open huis voor de meest kwetsbare stadsbewoners.

Het afgelopen jaar zetten zowel kleine als grote bedrijven (o.m. Schoenen Torfs, bouwbedrijven Durabrik, Mathieu Gijbels en AB Bouwwerken, Architectenbureau Stramien, Martens Hout, Care,…) hun schouders onder dit project. Ook kwam een succesvolle crowdfundingsactie bij het grote publiek op gang.

Free Clinic is er zo in geslaagd om de financiering van dit bouwproject reeds voor 90% rond te krijgen. Om de resterende middelen voor de buitenafwerking en inrichting van het gebouw te bekostigen organiseert Free Clinic op 25 juni nog een Benefiet Kunstveiling ten voordele van De Nomaad. Die vindt plaats op zondag 25 juni vanaf 15u in Galerij Verbeeck-Van Dijck, Verbindingsdok Westkaai 142, op het eilandje in Antwerpen.

Meer dan 100 werken waaronder een paar pareltjes van o.a. Fred Bervoets, Herman Brood, Rik Poot, Herman Selleslags,… en een 15-tal werken van Free Clinic gasten zullen worden geveild door Veilinghuis Bernaerts en Marcel Vanthilt. Het volledig aanbod is te bekijken op de online catalogus en tijdens de tentoonstelling op 22, 23 en 24 juni telkens van 14 tot 18 uur. De startprijs van alle werken zal 50 EUR zijn.

De Nomaad bevindt zich naast het hoofdgebouw van Free Clinic aan de Schijnpoortweg. Hier zal het activeringsteam beter en diverser kunnen inspelen op de vragen van de doelgroep die wordt  gekenmerkt door een gecombineerd gebruik van legale en illegale middelen. Deze groep bestaat uit (+18jarige) actieve gebruikers, ex-gebruikers, daklozen, personen met een psychiatrische historiek, … Het betreft mensen die in meerdere en/of mindere mate behoren tot de gasten die rondhanggedrag vertonen op of in de omgeving van het De Coninckplein, met uitbreiding binnen voornamelijk de buurt 2060, maar ook verder in de binnenstad. Bij de beoogde doelgroep is steeds sprake van een multi-problematiek, een combinatie van verschillende voornoemde aspecten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.