Nieuws Antwerpen Berchemse BUGA garage wordt groen woonproject

Berchemse BUGA garage wordt groen woonproject

Berchemse BUGA garage wordt groen woonproject

BERCHEM – De huidige BUGA garage in Oud-Berchem maakt binnenkort plaats voor het groene woonproject Hill Yard. De Antwerpse projectontwikkelaar Antonissen Developement Group voorziet 86 appartementen, 20 woningen en maar liefst 5.200 vierkante meter groen, waarvan een deel overdag publiek toegankelijk zal zijn.

De garage van BUGA-AUTO, dat ook aan een nieuwe showroom in Wijnegem bouwt, aan het Frans Vanhombeeckplein in Oud-Berchem maakt binnenkort plaats voor een nieuw woonproject. Op de plaats waar sinds 1972 auto’s worden verkocht, start projectontwikkelaar Antonissen Development Group binnenkort met de bouw van woonproject ‘Hill Yard’. De showroom en de 8 bestaande duplex appartementen die zich boven de showroom bevinden worden gerenoveerd. Daarnaast komen er nog 78 appartementen en 20 woningen bij, waaronder ook een mindervalide woning.

“Wat dit project zo bijzonder maakt, is dat er heel wat extra woningen in een groene omgeving in de stad worden gecreëerd. De groene zones zijn niet alleen voor de bewoners een troef, ook de voorbijgangers kunnen er gedurende de dag van genieten. Zo wordt er een doorgang doorheen de site gecreëerd die overdag toegankelijk is voor iedereen en die het Frans Van Hombeeckplein verbindt met de Klauwaardsstraat en de Grotesteenweg”, zegt Sven Potvin, ceo Antonissen Group

Er wordt een ondergrondse parking voorzien voor 131 wagens en bijna 200 fietsen. En ook bovengronds komt er nog een kleinere, overdekte fietsenstalling.  De verkoop van Hill Yard is nog maar net van start gegaan. De prijzen variëren van 168.000 euro voor een studio tot 368.000 euro voor een woning. Als alles volgens plan verloopt, zullen de werken starten in januari 2021 en kunnen de eerste bewoners er in april 2023 hun intrek nemen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.