Nieuws Antwerpen Bergen in de kijker

Bergen in de kijker

Bergen in de kijker

Met meer dan 81.000 bezoekers vorig jaar is het Antwerpse Vakantiesalon Vlaanderens grootste vakantiehappening. Van 26 tot 30 januari 2017 kunnen bezoekers in Antwerp Expo alvast ideeën opdoen voor een citytrip, zomervakantie of zelfs wintervakantie als ze die nog te goed hebben.

Het ruime vakantieaanbod komt tegemoet aan alle verzuchtingen. Maar deze editie heeft een bijzondere focus:  bergvakanties in de breedste zin van het woord.

Voor vele landgenoten is een skivakantie geen luxe meer. Met 50% van alle Belgische skivakanties zijn de Franse skigebieden het populairst gevolgd door de skiregio’s in Italië, Oostenrijk en Zwitserland (Bron: Observatoire National des Stations de Montagne ANMSM, Frankrijk).
Voor een zomervakantie in de bergen is het beeld veel meer gediversifieerd: de Alpen zijn populair, maar de bezoekersaantallen stagneren op de meeste plaatsen.

Heel wat Belgen ontdekken andere bergregio’s en aantrekkelijke formules. Ze gaan daarbij vaak ver op zoek naar avontuur. Van de mooiste en nieuwste bergroutes in de Balkan, bijzondere trekkings langs het Incapad in Peru en de hooglanden van Ethiopië, tot een cruise langs de Noorse fjorden en mountainbike tours in het Oostenrijkse Zillertal of fietstochten in de Kaukasus.

Voor sommige landen en regio’s staan er verjaardagen op het programma. Canada bestaat 150 jaar en die verjaardag zal niet onopgemerkt voorbijgaan. Montreal viert daarbij dubbel feest want het is precies 375 jaar geleden dat de stad gesticht werd. Finland viert 100 jaar onafhankelijkheid. Tot 1917 maakte Finland deel uit van Rusland en daarvoor was het een Zweedse provincie. Beide landen grijpen die verjaardagen aan om heel het jaar door feestelijke evenementen te organiseren.

En ook enkele reisorganisaties vieren feest. Joker biedt al 35 jaar avontuurlijke en groepsreizen aan. En de Brugse reisorganisator Asteria Expeditions doet nog beter met 80 jaar.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.