Nieuws Antwerpen Besix bouwt mee project IJzerlaan uit

Besix bouwt mee project IJzerlaan uit

Besix bouwt mee project IJzerlaan uit

besixMet een orderboek van 3,8 miljard euro haalt de Besix Group vandaag een absoluut record. Daar maakt ook het project Ijzerlaan bij de Antwerpse Oosterweelverbinding mee deel van uit. Besix is daarmee de grootste Belgische Groep actief in de bouwsector, vastgoedontwikkeling en concessies. Het bedrijf is op die manier uitgegroeid tot een multidienstengroep.

Het project Ijzerlaan zal in verscheidene fasen afgewerkt worden en omvat enkele fundamentele ingrepen. De werken houden structurele veranderingen in. Zo wordt de IJzerlaanbrug vervangen door een fiets- en voetgangersbrug, kunnen aan beide kanten van het Albertkanaal de lange aanloophellingen van de bestaande brug verdwijnen en ontstaat er op die manier ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. De IJzerlaan wordt opnieuw aangelegd en krijgt een aangenamer profiel met een kanaal, bomenrijen en brede fietspaden. De Slachthuislaan wordt bovendien beter aangesloten op de IJzerlaan, waardoor een vlotte verbinding tussen de Singel en de Noorderlaan ontstaat. De uitvoering van het project duurt in totaal 3 jaar en wordt in de zomer van 2018 afgerond. Besix maakt in dit opzicht deel uit van de bouwgroep THV-Besix-Stadsbader.

Dit neemt anderzijds niet weg dat de meerderheid van de opdrachten voor Besix toch in het buitenland te situeren vallen. Zo kreeg de onderneming in Bahrein het contract toegewezen voor de bouw van een LNG Terminal. In Qatar sloot Besix een contract af voor de aanleg van bijkomende vliegtuigopstelplaatsen voor de Hamad International Airport van Doha en kreeg de onderneming groen licht voor de bouw van een nieuwe toplocatie in het kader van het FIFA Wereldkampioenschap 2022, bovenop de aan de gang zijnde uitbreidingswerken aan het Khalifastadion. Recent kreeg Besix in Dubai ook nog het contract toevertrouwd voor de bouw van een prestigieus residentieel ontspanningscomplex op Jumairah Palm Island.

In België haalde Besix ook het contract binnen voor de Hanzeterminal in Zeebrugge, één van de laatste uitbreidingen in de achterhaven. Verder werden contracten binnengehaald en reeds opgestart voor een groot wooncomplex in Gent.

De groep werd opgericht in 1909 en kende de laatste jaren een indrukwekkende groei. Besix, de grootste entiteit biedt diensten aan in alle fasen van bouwprojecten. Bovenop de activiteiten van Besix en haar andere entiteiten, Cobelba, Jacques Delens, Socogetra, Vanhout, Wust, Franki Foundation, Besix Park, Lux TP, West Construct in de Benelux en Frankrijk, is de groep ook aanwezig in Oost-Europa, Noord- en Centraal Afrika, het Midden-Oosten, in Centraal-Azië en in Australië. In 2014 heeft de Groep een omzet gerealiseerd van 2,0 miljard euro. Het concern stelt 18.000 medewerkers tewerk in 22 landen over 5 continenten.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.