Nieuws Antwerpen Beste jaar ooit voor EuroChem

Beste jaar ooit voor EuroChem

Beste jaar ooit voor EuroChem

eurochemDit was het beste jaar ooit, concludeert de raad van bestuur van het chemiebedrijf EuroChem Antwerpen. Dankzij een uitermate hoge capaciteitsbezetting heeft de meststoffenproducent verleden jaar 689 miljoen euro aan bedrijfsopbrengsten kunnen realiseren. Dit is 10% meer dan tijdens het vorige boekjaar.

EuroChem Antwerpen is opgezet uit de vroegere meststoffendivisie van BASF Antwerpen. Het Russische bedrijf EuroChem zag brood in de internationale markt voor meststoffen en nam de gelegenheid te gaat om de gespecialiseerde productie-installaties van BASF in Antwerpen over te nemen. EuroChem Antwerpen draait ondertussen uitstekend. In die mate dat het negatieve bedrijfsresultaat van 36 miljoen euro in 2014 kon omgezet worden in een positief cijfer van 607.000 euro.

Onder de streep bleef het bedrijf van Filip Dejongh echter nog rode cijfers schrijven. Na een verlies van 42 miljoen in 2014 bleef er ook verleden jaar nog een negatief resultaat van 4 miljoen euro over. Het overgedragen verlies is daardoor in al die jaren al opgelopen tot 184 miljoen euro.

De Russische aandeelhouder maakt zich evenwel geen zorgen. De cijfers zijn voor een stuk vertekend door de zware afschrijvingslasten, schrijft hij in het onlangs neergelegde jaarrapport. “En de positieve marges die de laatste maanden gerealiseerd werden binnen de operationele activiteiten laten hoe dan ook het beste hopen voor de toekomst.”

Bij EuroChem aan de Scheldelaan werken zo’n 370 mensen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.