Nieuws Antwerpen BeWell uit Ranst trekt nieuwe fondsen en Business Angel aan

BeWell uit Ranst trekt nieuwe fondsen en Business Angel aan

BeWell uit Ranst trekt nieuwe fondsen en Business Angel aan

Het Antwerpse bedrijf BeWell Innovations uit Ranst trekt nieuw risicokapitaal aan om zijn digitale toepassingen op het stuk van medische gegevensuitwisseling uit te breiden. BeWell is  gespecialiseerd in het ontwikkelen van medische software om medische toestellen met mekaar in verbinding te stellen en om medische gegevens uit te wisselen.

Het bedrijf  trekt via het risicokapitaalfonds Ark Angels Activator Fund (AAAF) bijkomende fondsen aan om de verdere ontwikkeling en verkoop van zijn applicaties te financieren. Tegelijk stappen twee nieuwe Business Angels mee in de onderneming en versterken zo de bestaande expertise.

BeWell Innovations ontwikkelt, installeert en beheert platformen waarmee medische gegevens van patiënten worden doorgestuurd naar hulpverleners en instellingen. Deze gegevens worden ook geïntegreerd in het elektronisch patiëntendossier. De onderneming ontwikkelde twee applicaties: met de eerste kan de patiënt in het ziekenhuis een aantal zelftesten kan doen, voorafgaand aan het bezoek bij zijn geneesheer. De tweede is bedoeld voor het zelftesten door de patiënt thuis en telemonitoring van de meetresultaten door de zorgverstrekker op afstand. Patiënten, die bvb. na een ingreep een nauwgezette opvolging thuis vergen, kunnen zo op afstand gemonitored worden.

BeWell Innovations ontstond in 2010. Twee leden van Business Angels Netwerk Vlaanderen (BAN Vlaanderen) ondersteunden het éénmans-softwarebedrijf van CEO Joris Wille via een kapitaalverhoging en advies. Daarmee werd de focus gelegd op medische toepassingen, wat een markt in volle opgang was. Eind 2011 kreeg BeWell Innovations een bijkomende BA+ lening van de ParticipatieMaatschappij Vlaanderen (PMV).

In september 2016 volgde een nieuwe kapitaalsuitbreiding, als gevolg van de snelle groei en bijbehorende personeelsuitbreiding.

Bescherming van persoonsgegevens staat hoog op de agenda bij BeWell. Het bedrijf maakt zich sterk dat het volstrekte confidentialiteit van de uitgewisselde data  kan waarborgen.

Met zijn applicaties speelt BeWell Innovations ook perfect in op het streven naar digitalisering in de gezondheidszorg, gestimuleerd door Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block, teneinde een kwalitatieve gezondheidszorg efficiënt en betaalbaar te houden.

Reageer op dit bericht

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.