Bewonderende blikken voor Tesla in Aartselaar

lievenEr was enorm veel belangstelling voor de opening van de nieuwe Tesla showroom aan de Boomsesteenweg in Aartelaar. Verscheidene honderden autofreaks kwamen zich tijdens het weekeind vergapen aan de blitze Amerikaanse elektrische auto. Tesla had eerder al een vestiging geopend in het Brusselse en een center met een supercharger in Nijvel.

Tesla huist voortaan in een pand naast de bekende Smarttoren (Daimler-Benz) langs de Boomsesteenweg. Het gaat dan niet enkel om een showroom maar ook om een servicecenter. De Amerikaanse elektrische auto is vandaag ontzettend populair en heeft na al die maanden ook de Belgische markt opengegooid.

“In onze Brusselse vestiging ontvingen we heel wat klanten uit de Antwerpse regio”, zei Benelux-directeur Kim Liebregts. “Onze cijfers in Belgi£ zijn goed en uitbreiding was dan ook een logisch gevolg.”

De keuze voor de Boomsesteenweg was volgens Liebregts weloverwogen. “De A12 is niet alleen makkelijk bereikbaar. De omgeving leent zich ook perfect voor het rijden van proefritten.”

In de showroom komt voolopig slechts één proefmodel te staan. maar met interactieve displays kunnen de klanten zelf hun droomwagen samenstellen. “Die mogelijkheid bieden we ook online aan. In principe kun je je wagen perfect bestellen via onze site maar de meeste kopers gaan toch liefst ook langs een fysieke winkel.”

In het servicecenter kunnen de klanten terecht om een mechanisch defect aan hun Tesla te laten herstellen. “In tegenstelling tot een klassieke garage ligt alles er hier spic en span bij”, zegt Liebregts.

Voor een basismodel Tesla met een batterij van 60 kW die 390 kilometer aankan tel je momenteel 66.200 euro neer. Voor een krachtiger exemplaar van 85 kW en 502 kilometer per oplaadbeurt beginnen de prijzen vanaf 75.800 euro.

Op termijn is de auto wel degelijk voordelig, heet het. Zo spaar je niet alleen je brandstofkosten uit maar ligt ook de registratietaks lager. Bovendien zijn elektrische voertuigen voor 120% fiscaal aftrekbaar. Tenslotte maakt Tesla ook werk van het zwakke punt van elektrische wagens, de regelmatige en lange oplaadtijden voor de batterij. Het bedrijf ontwikkelde daartoe de zogenaamde supercharger, oplaadpunten die de batterij in geen tijd opladen en op diverse strategische oplaadpunten worden geplaatst. Eerder dit jaar werd de eerste supercharger geïnstalleerd in Nijvel. De komende maanden komen er zeker ook in Vlaanderen.

Foto: Een oplaadcenter van Tesla.