Antwerp Tax Foto: Wim Hendrix

Bij Antwerp Tax kunnen klanten voortaan wagen bestellen door ‘TAXI’ te sturen via whatsapp

Bij Antwerp Tax kunnen klanten voortaan een wagen bestellen door het woord ‘TAXI’ in te geven via whatsapp. Het Antwerpse taxibedrijf voert deze service in om klanten sneller te bedienen en om hen het wachten aan de telefoon te besparen.

De service van Antwerp Tax is nieuw in België. Het bedrijf liet zich inspireren door Amsterdam waar deze manier om een taxi te bestellen al een tijdje loopt. Meteen nadat een klant de aanvraag heeft verstuurd, krijgt die een whatsapp-berichtje terug met de aankomsttijd van de bestelde taxi.

“Er zijn een aantal manieren om een taxi aan te vragen: bellen naar de centrale, of via een speciale app die je eerst moet installeren. We willen het met deze nieuwe service onze klanten zo gemakkelijk mogelijk maken. Geen wachtrijen. En geen telefonisten meer”, zegt Frank Van Oorschot van Antwerp Tax.

Het volstaat om een berichtje op whatsapp te sturen naar het nummer 03-238.38.38. Op de taxicentrale wordt de aanvraag dan meteen verwerkt. “Vergissingen worden tot een minimum beperkt vermits de klant zelf de locatie om te worden opgehaald, invult”, legt Van Oorschot uit.

“Alle andere manieren om een taxi te bestellen blijven mogelijk, maar snelheid en kwaliteit vinden we bijzonder belangrijk. Vandaar dat we deze software speciaal voor ons lieten ontwikkelen. Van klanten die het al gebruiken, krijgen we positieve reacties”, besluit Van Oorschot.