Nieuws Antwerpen Bij Egemin steken nog veel orders in de pipeline

Bij Egemin steken nog veel orders in de pipeline

Bij Egemin steken nog veel orders in de pipeline

egeminEgemin Automation uit Zwijndrecht draait flink door. “Wij hebben nog verscheidene mooie opdrachten in de pipeline steken”, zegt Michaël Coryn van het bedrijf. Egemin Automation levert automatiseringsprojecten die de logistieke- en productieprocessen van industriële ondernemingen verbeteren.

“Uiteraard voelen wij ook de gevolgen van de crisis’, zegt Michaël Coryn. “Onze klanten hebben het moeilijk en aarzelen. Maar alles bijeen hebben wij als Egemin nog altijd een stevig gevuld orderboek. Wij zien de komende weken met veel optimisme tegemoet.”

Egemin Automation werkte verleden jaar een omzet bijeen van zo’n 110 miljoen euro. Het bedrijf wordt aangestuurd door de investeringsmaatschappijen Ackermans & van Haaren (A&vH) en Axe Investments.

De groep is op vier operationele divisies gebouwd. Daarvan is Handling Automation allicht de meest bekende. Handling Automation bouwt interne transportsystemen en opslagprocessen uit. De bekende robotten die op zelfstandige basis doorheen bedrijven en magazijnnen rijden. Handling Automation realiseert pakweg 55% van de omzet van de groep en heeft Egemin ook ver over de eigen landsgrenzen laten uitzwermen.

De divisie Proces Automation is de tweede belangrijkste entiteit binnen de groep. De automatisering van productieprocessen is vooral toegespitst op tankopslag, voedingsbedrijven, petrochemie enz. “Een heel belangrijke divisie met klanten als Vopac, AB InBev, Cargill, Total enz.” Binnen die divisie loopt de business unit Life Cycle Services, een entiteit die vooral onderhoudsdiensten uitvoert. “Het gaat erom dat de eenheid de lopende processen van dichtbij opvolgt, voor de nodige dienstverlening zorgt en met de klant alle mogelijke services vastlegt van de belevering van onderdelen tot de schematisering van de onderhoudsbeurten.” In dit opzicht is Luc Van de Pol (44) benoemd tot business unit manager. “Ik ga graag met de gebruiker de uitdaging aan om kritische bedrijfsprocessen te doorgronden en optimaal te laten functioneren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer