Nieuws Antwerpen Bijna achthonderd leerlingen secundair onderwijs nemen deel aan Vlaamse houtproef

Bijna achthonderd leerlingen secundair onderwijs nemen deel aan Vlaamse houtproef

Bijna achthonderd leerlingen secundair onderwijs nemen deel aan Vlaamse houtproef

780 leerlingen uit het secundair onderwijs hebben vandaag deelgenomen aan De Vlaamse Houtproef. Deze wedstrijd voor leerling-schrijnwerkers uit de richtingen BuSO, BSO en TSO uit de richtingen hout en schrijnwerkerij is een initiatief van de Confederatie Bouw – Vlaamse Schrijnwerkers die daarmee de leerlingen uit het houtonderwijs in een positief daglicht willen stellen. En ze meteen een zetje geven om later aan de slag te gaan als schrijnwerker. In Vlaanderen is dit een knelpuntberoep. 

De Antwerpse Burgemeester Bart de Wever gaf deze morgen het startschot van de wedstrijd in de Spectrumschool in Deurne. “Onze economie doet het goed. Er zijn overal technische profielen nodig, want werkgevers krijgen de vacatures voor deze jobs niet ingevuld. Tegelijk ondervinden heel wat jongeren moeite om een job te vinden. Die mismatch moet opgelost worden en elk initiatief dat daaraan bijdraagt, krijgt mijn volle steun”, aldus De Wever. 

Jury beoordeelt de werkstukken

De leerlingen kregen één schooldag tijd om een werkstuk te maken waarvan ze het ontwerp pas deze ochtend te zien kregen. Het ging om een dagbladhouder bestaande uit massief hout en plaatmateriaal, waarbij verschillende soorten verbindingen gebruikt worden.

De komende dagen buigt een vakjury van ervaren schrijnwerkers zich over de werkstukken. Iedere dagbladhouder wordt beoordeeld op finesse, precisie en afwerkingsgraad. In de maanden mei en juni worden in iedere provincie de provinciale laureaten gehuldigd. De beste leerlingen van elke provincie stoten vervolgens door naar de eindronde en dingen mee voor de hoofdprijs als Vlaamse eindlaureaat. 

Uit de provincie Antwerpen namen er 240 leerlingen deel aan de houtproef, op een totaal van 780 leerlingen. En er deden 18 scholen mee uit onze provincie, op 59 scholen in het totaal.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.