Nieuws Antwerpen BIMMO investeert in Brussels winkelvastgoed

BIMMO investeert in Brussels winkelvastgoed

BIMMO investeert in Brussels winkelvastgoed

dansaertDe vastgoedmakelaar BIMMO uit Schilde heeft het Dansaert Retail Park in Groot-Bijgaarden overgenomen. BIMMO is onder zaakvoerder Johan De Bie aan een snelle expansie toe. De groep overkoepelt vandaag verschillende vennootschappen en heeft in een deal met Mitiska Reim en het vastgoedfonds First Retail International een voet aan wal gekregen in het Brusselse.

Het Dansaert Park is een retail park met een winkeloppervlakte van ± 8.300 m² en 240 gratis parkeerplaatsen langs de Robert Dansaertlaan te Groot-Bijgaarden.  Het nieuwe park werd geopend in april 2015 en is volledig verhuurd aan 10 handelszaken met McDonald’s, Jims Fitness, Ava, Hunkemöller, JBC, Torfs, Zeb, E5-Mode, Bio Planet en Pizza Hut. Door de ontwikkeling van het Dansaert Park en het bijhorende KMO-park werden 120 nieuwe arbeidsplaatsen gecreëerd.

Mitiska startte met de voorbereidingen van het project in 2008. Gezien het beperkte aanbod aan en de grote vraag naar zowel grootschalige detailhandelszaken als kleine KMO-ruimtes werd gekozen voor de ontwikkeling van een winkel- en KMO-park.

Johan De Bie, de eigenaar en gedelegeerd bestuurder van BIMMO over de transactie: “De aankoop van Dansaert Retail Park past volledig in de strategie van de  groep om verder complete retail parken te ontwikkelen en erin te investeren. Gezien BIMMO gegroeid is uit de oprichting van de doe-het- zelf zaken Selfmade (nu aangesloten bij Hubo), de tuincenters Tuincomfort en de speelgoedwinkels Fun is de aankoop van een bijkomend park, met voornamelijk winkels uit de fashion-branche, een gepaste diversificatie in de uitbreiding van haar huurders. Hetgeen een verdere evolutie is in het aantrekken van enseignes uit een zo breed mogelijk aanbod, welke de laatste vijftien jaar door BIMMO werd gerealiseerd. Het Dansaert Park dient geleidelijk te evolueren tot een beleveniscentrum. Dit zal trouwens ook  het geval zijn voor SCHILMart in Schilde dat totaal vernieuwd en uitgebreid zal zijn.”

BIMMO oriënteert zich als vastgoedmakelaar op  winkelvastgoed op AAA-toplocaties over het ganse land. Het bedrijf heeft in dit opzicht al retailparken in Schilde (SCHILMart), Edegem, Kontich, Sint-Martens-Latem, Merelbeke, Grimbergen en Aubagne (F.) in portefeuille..

BIMMO is vandaag als groep opgebouwd uit verschillende vennootschappen. Het bedrijf is opgezet door Johan De Bie, destijds nog de stichter van de winkelketen Fun. Hij stond ook aan de basis van de keten Selfmade. De exploitatie van de winkels is enkele tijd terug in handen gegeven van derden, het vastgoed bleef veelal in handen van BIMMO. De groep heeft ook studentenresidenties, appartementen, huizen en rust- en verzorgingshuizen in portefeuille.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.