Binnenschepen met containers omzeilen files

containertjesDe verscherpte fileproblematiek maakt het vervoer van containers met binnenschepen steeds belangrijker. Transbox United  heeft in dit opzicht een snelle start genomen. Het bedrijf vervoert containers tussen de havens van de Rijn-Schelde-Maas regio.

Op het moment dat de migratie van de containerterminals tussen Rechter- en Linkeroever in Antwerpen afgerond zal zijn zal ook de Scheldestad naar alle waarschijnlijkheid geconfronteerd worden met kilometerslange files aan containertrucks. De Antwerpse Ring kan de verhoogde trafiek gewoon niet meer aan.

Transbox en United Container Transport hebben daarop ingespeeld en de joint venture Transbox United opgezet. Transbox is een dochteronderneming van de Duitse groep Contargo. Beide bedrijven zijn oa. actief op het vlak van containervervoer met  binnenschepen en hebben hun activiteiten gebundeld in een nieuw bedrijf dat opereert vanuit Antwerpen. De joint venture wordt aangestuurd door Transbox/Contargo dat 55% van de aandelen in handen nam. In het nieuw gebouwde netwerk aan zeehaventerminals en achterlandcontainerdiensten zijn ook de Gosselin Container Terminal in Deurne en Vlissingen ingepast.

Het transport over relatief korte afstanden is erop gericht de snelle doorstroming van containers tussen de onderscheiden West-Europese havens te vergemakkelijken. "Daar kunnen onze klanten alleen maar voordeel bij hebben," zei Stefan de Wilde van het bedrijf.