BlueChem_Barbara

BlueChem verwelkomt nieuwe voorzitter

De Raad van Bestuur van BlueChem telt een vrouw extra. Barbara Veranneman van essenscia, de sectorfederatie van de chemie en life sciences, neemt de rol van voorzitter van Frank Beckx over. Met ook Ann Verlinden van Catalisti en manager van BlueChem Leentje Croes zetten zo drie vrouwen mee de strategische lijnen uit bij de incubator voor duurzame chemie in Antwerpen.

Frank Beckx nam bij de start van BlueChem vorig jaar het voorzitterschap in handen vanuit zijn functie als gedelegeerd bestuurder van essenscia vlaanderen. Nu hij de overstap heeft gemaakt naar werkgeversorganisatie Voka geeft hij de fakkel door aan Barbara Veranneman. Zij is directeur internationale zaken en juridisch adviseur bij essenscia, hoofdaandeelhouder in BlueChem. Samen met manager Leentje Croes vormt ze een vrouwelijke tandem voor het dagelijks bestuur van de incubator.

De Raad van Bestuur van BlueChem heeft ook Ann Verlinden verwelkomd als nieuwe bestuurder. Zij volgt Jan Van Havenbergh op, haar voorganger als algemeen directeur van het Antwerpse Catalisti. Van Havenbergh blijft wel actief in BlueChem als manager van het Moonshot-innovatieprogramma voor een klimaatvriendelijke industrie.

“BlueChem staat 1 jaar na de opening al stevig op de kaart in binnen- en buitenland als place to be voor innovaties in duurzame chemie”, zegt Barbara Veranneman, voorzitter BlueChem. “Deze incubator heeft een vliegende start genomen vanuit de overtuiging dat meer innovatiekracht in de chemie zorgt voor meer duurzaamheid in onze economie en samenleving. Ik wil me voluit inzetten om op die basis verder te werken en om samen met onze partners het innovatiepotentieel van BlueChem maximaal te ontwikkelen en als internationale troefkaart uit te spelen.”

“Samen met Barbara en de voltallige Raad van Bestuur is de uitdrukkelijke ambitie om mee het verschil te maken voor het klimaat en de transitie naar een circulaire economie door doorbraaktechnologieën te lanceren, efficiëntere productieprocessen te introduceren en duurzame producten te commercialiseren”, aldus Leentje Croes, manager BlueChem.