Nieuws Antwerpen BMB Bouwmaterialen opent nieuwe bouwhandel aan Antwerpse kade

BMB Bouwmaterialen opent nieuwe bouwhandel aan Antwerpse kade

BMB Bouwmaterialen opent nieuwe bouwhandel aan Antwerpse kade

Bouwhandel BMB Bouwmaterialen opent op 15 november in Antwerpen centrum een gloednieuwe bouwhandel waar lokale aannemers terechtkunnen voor al hun bouwmaterialen. De nieuwe vestiging is gelegen aan de kade in Antwerpen Zuid. Bouwmaterialen zullen zoveel mogelijk worden aangeleverd over het water. Op die manier kan BMB Bouwmaterialen 1.000 vrachtwagens per jaar van de Antwerpse wegen houden.

BMB Bouwmaterialen is de enige bouwhandel die in Antwerpen in het stadscentrum en aan de kade ligt. “En we weten goed waarom”, zegt Jef Huet, ceo van de bouwhandel. “Als je wil leveren in Antwerpen heb je door het drukke verkeer zeer veel onzekerheid en verlies je ook bijzonder veel tijd. Daarom zitten we nu op de ideale plaats: vlakbij het centrum en op amper 4 kilometer van de Grote Markt. Op die manier zitten we dus vlakbij immens veel werven en massaal veel aannemers. Zo denken we meteen mee na over een duurzame mobiliteitsoplossing voor iedereen.”

Voor elk schip vol bouwmaterialen rijden er meer dan twintig vrachtwagens minder op de Antwerpse wegen. In de toekomst zal ongeveer één schip per week materiaal aanleveren in de nieuwe bouwhandel. “We kunnen niet alles laten leveren via schip, want daarvoor moeten ook onze leveranciers aan de kade zitten. Maar toch hebben we de ambitie om dit zoveel mogelijk te doen. Hoe meer vrachtwagens we zo van de weg kunnen houden, hoe beter. We kiezen er resoluut voor om ecologisch verantwoord te ondernemen”, aldus Jef Huet.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

DEME koopt vikingschip

De Antwerpse baggeraar en verlener van maritieme diensten DEME heeft een overeenkomst gesloten met de Noorse rederij Eidesvik voor de… Lees meer