Bokertov Lori en Tom. Foto: Jan Van der Perre

BokerTov: culinair liefdesverhaal valt in de smaak bij collega-professionals

ANTWERPEN - Het concept van de Israëlische streetfoodrestaurants BokerTov is zeer in de smaak gevallen bij collega-professionals. Leaders Club koos BokerTov uit dertig andere concepten als meest innovatieve en duurzame restaurantconcept.

“Leaders Club is een platform voor mensen uit de horecasector”, zegt voorzitter Harry De Landtsheer, die oprichter is van onder meer Le Pain Quotidien. “Wij delen onderling ideeën, personeel en ja, zelfs mislukkingen. Als we er maar iets van kunnen opsteken. Uit een longlist van dertig concepten, die we alle bezochten, hebben we BokerTov als laureaat gekozen. De restaurantconcepten, die niet ouder mochten zijn dan twee jaar, werden beoordeeld naar duurzaamheid en prijs-kwaliteit. We zochten een uniek concept, dat kwaliteit en gastvrijheid uitstraalt en dat op ruimere schaal kan worden uitgerold”, aldus de voorzitter.

Laat dat laatste nu juist de bedoeling zijn van Tom Sas en zijn echtgenote Lori Dardikman, die samen BokerTov hebben gesticht. Na BokerTov Markgrave in de Doornelei kwam er al snel een tweede, in de Zeevaartstraat op het Eilandje. Recent opende de derde BokerTov in de Graaf van Egmontstraat op het Zuid met zicht op het KMSKA.

Crowdfunding

“Het lijkt vanzelf te zijn gegaan, maar toch was het knokken”, zegt Tom Sas. “Van de twee jaar die achter ons liggen, waren we negen maanden gesloten, zoals je weet. Toch krijgen we nu erkenning van mensen uit de foodservice, uit horecazaken en van leveranciers. En inderdaad, ons concept is kopieerbaar, wij willen ons culinair liefdesverhaal zo breed mogelijk brengen. Niet toevallig zoeken we net nu groeikapitaal, want we willen met investeerders en crowdfunding BokerTov ook aan Gent en Brussel leren kennen, waar we op zoek zijn naar locaties. De prijs geeft juist extra cachet aan onze zaak.”

Dat hebben ook retailers al gemerkt. Zo verdeelt BokerTov al een aperobox en zeven gerechtjes zoals baba ganoush, hummus, labneh, falafel en een zuurdesembroodje onder eigen naam in Spar- en Alvo-winkels. De Concept Restaurant Award is een prijs die elke twee jaar wordt uitgereikt, al duurde het dit keer een jaartje langer. Voorganger van BokerTov is ook een Antwerps product, met name Mission Masala. “Het doet plezier dat wij hen mogen opvolgen”, besluit Sas.

www.bokertov.be