Nieuws Antwerpen Books in Belgium

Books in Belgium

Books in Belgium

books-in-b_fotoBooks in Belgium is een online marktplaats van tweedehands boeken voor particulieren en professionele boekverkopers.

Oprichter en historicus Dieter Byttebier uit Mortsel kwam tijdens zijn studies tot de vaststelling dat hij teveel boeken had en wou er een aantal van de hand doen. De bestaande websites waren gericht op alle mogelijke tweedehands goederen, maar niet exclusief en efficiënt op boeken. Byttebier ging aan de slag als ambtenaar bij de Dienst Vreemdelingenzaken Stad Antwerpen en werkte na de uren aan een plan om een tweedehands boekenplatform uit de grond te stampen.

Eind 2014 stelde hij het idee voor op Startup Weekend Antwerpen, een hackaton event dat overal ter wereld plaatsvindt. Een hackaton is een workshopachtige activiteit waar in kleine groepjes creatieve oplossingen voor alledaagse problemen worden bedacht én uitgewerkt.

The Bookshelf, zo heette het project toen, kaapte de Lean Startup Award weg. Het platform kreeg meer vorm en werd opgenomen in de start-up incubator Start it @KBC.

In oktober 2015 werd Dieter zelfstandige in hoofdberoep en in maart 2016 is Books in Belgium gelanceerd. Eind januari komt er een nieuwe versie van het platform dat een nog betere gebruikerservaring biedt en de deur open zet voor verdere groei.

“Als boekverkoper is een gespecialiseerd platform cruciaal om je zaak financieel gezond te houden,” haalt Byttebier aan. “Een boek is vaak slechts enkele euro’s waard. Het is belangrijk dat de verkoper zo weinig mogelijk tijd moet besteden aan het afhandelen van een verkoop. Dankzij Books in Belgium kan de verkoper zich richten op datgene waar het echt om draait: de boeken en de mensen.”

Wanneer een boek is verkocht, stort de koper het geld op de rekening van Books in Belgium dat 15% commissie inhoudt. De verkoper verstuurt het boek rechtstreeks naar de koper of spreekt af wanneer hij het boek kan ophalen.

Vandaag staan er op Books in Belgium al zo’n 650 verkopers en 187 000 boeken, niet alleen tweedehands boeken van hedendaagse schrijvers,  ook echte antiquariaatstukken.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.