40113052321_56a7d1eddf_c Yvan Schaepman, ceo Boortmalt (c) FIT

Boortmalt wordt door overname wereldleider in moutproductie

ANTWERPEN - Boortmalt, een belangrijke speler in de moutindustrie met hoofdzetel in Antwerpen, neemt alle moutactiviteiten van Cargill over. Dat kondigt het moederbedrijf Axéréal, één van de grootste Franse graancoöperatieven, aan.

Boortmalt koopt alle activiteiten van Cargill Malt aan: 16 mouterijen in 9 landen, bijna 600 werknemers, een totale productiecapaciteit van 1,7 miljoen ton. Hierdoor wordt Boortmalt de wereldleider in moutproductie en verhoogt het zijn totale moutproductiecapaciteit tot 3 miljoen ton, met 27 mouterijen op 5 continenten.

Yvan Schaepman, ceo van Boortmalt: "Deze overname biedt ons nieuwe groeimogelijkheden en stelt ons in staat om aan een betere risicobeheersing te doen, met name op het vlak van klimaat. Het maakt een snellere ontwikkeling van nieuwe brouwgerstvariëteiten en de creatie van nieuwe moutsoorten mogelijk. Met deze overname zetten we onze ambitie verder: de beste moutmeesters ter wereld te worden vanuit onze thuishaven Antwerpen waar ons hoofdkantoor, ons R&D-center en de belangrijkste mouterij ter wereld gevestigd is."

Boortmalt produceert en verkoopt wereldwijd kwaliteitsmout voor brouwers, distilleerders en microbrouwerijen. Het bedrijf, dat momenteel zo'n 1.000 medewerkers telt, werd opgericht in 1927 en heeft een erkende expertise in de productie van speciale mouten, een belangrijk ingrediënt voor de productie van bier, whisky's en de agro-voedingssector.