Nieuws Antwerpen Borealis wint Foreign Investment of the Year Trophy 2019

Borealis wint Foreign Investment of the Year Trophy 2019

Borealis wint Foreign Investment of the Year Trophy 2019

KALLO – Op de Foreign Investment Trophy 2019, een organisatie van Flanders Investment & Trade (FIT), mocht Borealis de Foreign Investment of the Year Trophy 2019 mee naar huis nemen. Vlaams minister-president Geert Bourgeois overhandigde de trofee aan Thomas Van De Velde, vicepresident van Hydrocarbons & Energy bij Borealis.

De Oostenrijkse multinational Borealis pompt maar liefst 1 miljard euro in de bouw van een nieuwe propeenfabriek op zijn bestaande site in Kallo, in de haven van Antwerpen. “Met deze investering zet Borealis de Antwerpse haven nog steviger op de kaart als Europa’s grootste geïntegreerde petrochemische cluster”, aldus Vlaams minister-president Geert Bourgeois.

In Kallo zal Borealis vanaf 2022 propaan omvormen tot propeen: een bouwsteen voor consumentenproducten zoals verpakkingen, maar ook voor toepassingen in de energiesector, auto-industrie en gezondheidszorg. “Vanuit Kallo kunnen we al het propaan dat we nodig hebben, per schip aanvoeren”, zegt Thomas Van De Velde, vicepresident van Hydrocarbons & Energy bij Borealis. “Zodra de schepen in de haven arriveren, vloeit het gas naar onze opslagtanks via een uitgebreid ondergronds pijpleidingennetwerk. Met de nieuwe fabriek creëren we zo’n 100 jobs. Maar tijdens de bouw van de faciliteit zullen tot 1.500 mensen in de weer zijn op de werf.”

Recordinvesteringsjaar

Borealis werd verkozen tot winnaar na drie stemrondes door een professionele jury, het online publiek en de aanwezigen in de zaal. Het bedrijf haalde het van drie andere genomineerden: Chinees verpakkingsexpert CPMC, Nieuw-Zeelands logistiek speler Mainfreight en Japans specialist in farmaceutica en medische technologie Nipro.

Daarnaast won het Peruaanse AGP Group de Newcomer of the Year Trophy 2019 uit handen van Claire Tillekaerts, gedelegeerd bestuurder van FIT. Tot slot overhandigde Vlaams minister-president Geert Bourgeois de Lifetime Achievement Trophy 2019 aan de Japanse aircospecialist Daikin.

Met deze plechtige prijsuitreiking onderstreept FIT voor de zevende keer op rij het sociaaleconomische belang van buitenlandse investeringen. Vorig jaar investeerden buitenlandse bedrijven nog 4,24 miljard euro in Vlaanderen: goed voor het hoogste bedrag ooit. Bovendien werden zo 5.339 directe jobs gecreëerd.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.