Coup de Chocolat Caroline Huyghe. Foto: Buro Bonito

Borgerhoutse chocolademaker Coup de Chocolat valt vier keer in de prijzen op prestigieuze International Chocolate Awards

De Borgerhoutse chocoladefabrikant Coup de Chocolat is in de prijzen gevallen op de prestigieuze International Chocolate Awards in de Roemeense hoofdstad Boekarest. Vier medailles in drie categorieën doen zaakvoerster Caroline Huyghe dromen van meer.

Brons voor ‘Gusta’, zilver voor ‘Marcel’ en ‘Charlie’ en goud voor ‘Charlie’. Met dat uitstekende rapport keert Caroline Huyghe terug van de Europese tak van de International Chocolate Awards. Dat moet zowat de belangrijkste wedstrijd zijn voor ‘craft’ chocolatiers in het ‘bean to bar’-segment: chocolade die niet alleen lekker is, maar ook goed voor mens en planeet.

“Bean to bar betekent dat chocolatiers de cacaobonen van scratch verwerken tot chocolade”, legt Huyghe uit. “Wij kopen de bonen zelf aan en hebben het volledige verwerkingstraject in eigen handen, terwijl de meeste chocolatiers vloeibare chocolade aankopen en nadien smaakelementen toevoegen.”

Succes in niche

Dat Huyghe uitblinkt in deze niche, blijkt dus uit de opinies van de gespecialiseerde vakjury van de International Chocolate Awards. “Onze ‘Marcel’ haalde zilver in de categorie van pure repen met inclusies. In de categorie van pure chocolade micro batch eindige ‘Charlie’ op twee en ‘Gusta’ op drie. Met ‘Charlie’ wonnen we goud als beste Belgische inzending.”

Een fijne erkenning die meteen ook perspectieven opent voor de Borgerhoutse chocolatier. “Dankzij deze goede prestaties mogen we in oktober deelnemen aan de World Chocolate Awards. Daar nemen de winnaars van de International Awards in verschillende continenten het tegen elkaar op”, aldus Huyghe.

“Hopelijk vallen onze repen daar opnieuw in de smaak bij de jury. We zijn ambitieus, maar evident wordt het allerminst. We nemen het daar immers op tegen de crème de la crème van de chocoladewereld. We zien wel waar het schip strandt.”