Borsbeek engageert zich voor milieu-vriendelijk festival Dystopia

shitAfval Alternatief, met vestigingen in Baarle-Hertog en Dessel, gaat in zee met Dystopia Festival in Borsbeek om alle geproduceerde afval gescheiden in te zamelen. Het festival vindt plaats op 11 juli in het historische fort van Borsbeek en verwacht naast top dj’s van over heel de wereld ook zo’n drie- tot vierduizend bezoekers.

“Wij zijn een gezond groeiend festival waarbij we dit jaar sterk letten op de details. Zo schenken we veel aandacht aan het afvaltraject waarbij gescheiden inzameling centraal staat”, bevestigen Tim Van Mierlo en Christophe Van Hostauijen, de organisatoren van Dystopia.

Ze vonden daarvoor een partner in Afval Alternatief. Aart Van Oekelen: “Wij zijn ook een groeiend bedrijf en gespecialiseerd in de inzameling voor bedrijfsafval, maar tijdens de zomermaanden ondersteunen we graag ook festivals. We denken mee na van begin tot eind en creëren voor de klant een meerwaarde door de kost van het afval naar beneden te brengen. Dankzij een goede sortering van de verschillende afvalstromen zal de hoeveelheid restafval worden gereduceerd. Dit jaar maken we het verschil door met alle partijen die betrokken zijn bij het festival, een charter te ondertekenen waarbij we het afval volledig selectief inzamelen. Dit gaat van de plastic colaflesjes op het terrein zelf tot het verpakkingsmateriaal van de catering en de glazen flessen van de VIP- of businesszone.”

“Wat ook doorslaggevend is geweest in dit verhaal, is het professionalisme waarmee de B2B-zone is aangepakt. Er zal o.a. een volledig elektrisch wagenpark aanwezig zijn, waarmee Dystopia nu al in het straatbeeld verschijnt. En er werden partnerchips aangegaan met verschillende bedrijven uit de regio”, vult Jo Smolders van Afval Alternatief aan. Wie nog wil aansluiten bij de al 170 ingeschreven ondernemers, schrijft zich in via B2B@dystopiafestival.com.

Op de foto vlnr: Jo Smolders (Afval Alternatief), Christophe Van Hostauijen (Dystopia), Aart Van Oekelen (Afval Alternatief), Tim Van Mierlo (Dystopia).