Borsbeek zamelde meeste batterijen in

batterijen De gemeente Borsbeek heeft de wedstrijd van Bebat vzw gewonnen en zal binnenkort een ecologisch speelplein rijker zijn. Voor deze 3de editie daagde Bebat tussen 1 en 31 mei 2015 de gemeentes in de provincie Antwerpen uit om zoveel mogelijk gebruikte batterijen in te zamelen. 66% van de gemeentes gingen de uitdaging aan en streden samen voor een heus ecologisch speelplein. Samen zamelden de deelnemende Antwerpse gemeentes maar liefst 39.346 kg gebruikte batterijen in.

Vele gelijkgezinden die samen talrijke acties ondernamen hebben ertoe geleid dat de gemeente Borsbeek, het hoogste gewicht per inwoner inzamelde. Binnenkort kunnen de kinderen van Borsbeek zich hierdoor helemaal uitleven op hun nieuw speelplein.

Na twee succesvolle edities, in de provincie West-Vlaanderen en Henegouwen (2013) en Oost-Vlaanderen en Namen (2014), besloot Bebat dit jaar om de provincie Antwerpen uit te dagen. 47 Antwerpse gemeentes gingen de uitdaging aan. De bedoeling was om tussen 1 en 31 mei 2015 zoveel mogelijk gebruikte batterijen in te zamelen in één van de Bebat-inzamelpunten van de deelnemende gemeentes. Door het enthousiasme van de deelnemende Antwerpse gemeentes zamelden ze samen niet minder dan 39.346 kg in. De inwoners van Borsbeek zamelden het meeste in en winnen de uitdaging: 117.085 gebruikte batterijen, goed voor 257,67 gram/inwoner. Voor hun inspanningen worden de inwoners beloond met een ecologisch speelplein op maat, uitsluitend gemaakt uit recycleerbare materialen.

Nele Peeters, marketingverantwoordelijke van Bebat vzw, is blij met het resultaat van deze actie: “Na reeds 2 succesvolle edities van de afgelopen jaren, lag de lat hoog voor de provincie Antwerpen. We zijn dan ook zeer verheugd om te zien dat ook Antwerpen deze positieve cijfers kan bevestigen."

Bebat vzw is een vereniging zonder winstoogmerk (vzw), opgericht in 1995 door de producenten van batterijen en zorgt er voor dat bedrijven kunnen voldoen aan hun wettelijke aanvaardingsplicht. Bebat vzw geeft gebruikte batterijen een nieuw leven en behoort tot de wereldtop wat betreft de inzameling van batterijen. In onze meer dan 24.000 inzamelpunten over het volledige land kunnen gebruikte batterijen gratis worden gedeponeerd. Bebat vzw staat in voor de ophaling, sortering en recyclage ervan. In 2014 zamelde Bebat een recordgewicht van ongeveer 2.700 ton batterijen in.