Nieuws Antwerpen Boulangerie François brengt artisanaal brood

Boulangerie François brengt artisanaal brood

Boulangerie François brengt artisanaal brood

boulangerieVodka en artisanaal gebakken brood. Het is een combinatie die niet direct in elkaar lijkt te passen. De Fransen van de Boulangerie François willen bewijzen dat het wél kan. Ze openen daartoe tijdens het weekeind van 26 tot 28 november e.k. een pop-up store in de Antwerpse Wiegstraat. Vodka en brood: in het licht van de komende feestdagen zal Antwerpen het geweten hebben.

De Boulangerie François verkoopt brood dat gemaakt werd met zachte wintertarwe uit Picardië. Het is precies diezelfde tarwe waarmee François Thibault enkele jaren geleden vodka begon te maken…. in het hartje van de Franse Cognacstreek. Niemand geloofde dat het kon. François Thibault zette evenwel door en lanceerde het merk Grey Goose, een heel eigen vodka die inmiddels aan een wereldwijde opmars bezig is.

Boulangerie François brengt de sublieme kwaliteitsvisie en onafgebroken toewijding van François Thibault naar Antwerpen. Van donderdag 26 tot en met zaterdag 28 november opent de tijdelijke bakkerij haar deuren in de Wiegstraat voor passanten en nieuwsgierigen met een neus voor kwaliteit. In de vorm van kraakvers artisanaal brood laat Grey Goose degusteren van haar zorgvuldig geselecteerde ingrediënten: het versgebakken ‘Grey Goose Pain’ wordt immers bereid met hetzelfde zachte wintertarwe uit Picardië. Boulangerie François voorziet zowel een rond als langwerpig ‘epi de blé’, aangevuld met een duo smaakvolle ’Grey Goose Confitures’. Elke bezoeker keert naar huis met een uniek ‘Grey Goose Pain’ en een setje van het zoet beleg.

De volkorentarwe uit Picardië wordt in de volksmond ook wel de ‘bread basket’ van Frankrijk genoemd. De eeuwenoude geschiedenis van de streek in zake het bereiden van luxueuze voeding, wijn en alcohol komt Grey Goose alleen maar ten goede. Boven alles waakt François Thibault erover dat enkel de beste streekproducten geselecteerd worden. In de sfeer van de komende feestdagen zal winkelend Antwerpen er ongetwijfeld een mooi verhaal aan hebben.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.