Nieuws Antwerpen Bouw Center Merksem beleverd door binnenschip

Bouw Center Merksem beleverd door binnenschip

Bouw Center Merksem beleverd door binnenschip

coeckBouw Center Merksem wordt vandaag  voor het eerst bevoorraad door een binnnenschip. Het Bouw Center Merksem is een groothandel in bouwmaterialen, sanitair en elektro. De onderneming richt zich naar de professionele vakman en heeft daarom nood aan ruime stocks.

Enkele tijd terug werd een overeenkomst gesloten met de Betonfabriek Coeck uit Niel om de levering van de betonvoorraad zoals snelbouwstenen, balken en blokken niet langer per vrachtwagen maar per schip te laten gebeuren. Het Bouw Center Merksem is nu eenmaal gelegen aan de Oostkaai in Merksem, in de volksmond Het Dokske genoemd.

De Betonfabriek Coeck nam in september 2014 zelf een nieuwe kaaimuur aan de Rupel in gebruik, dit via een publiek-private samenwerking met Waterwegen en Zeekanaal. Op die manier streeft de firma per jaar 20.000 vrachtwagenritten te vermijden en om te zetten naar vervoer over water. Zo levert men een belangrijke bijdrage aan de congestieproblemen op de weg en aan milieuvriendelijk transport.

Het Bouw Center Merksem opgericht door Yassine Akodad, is een jonge en ambitieuze groothandel die  in de aanvoer van de betonproducten per schip een mooie opportuniteit zag.. Zo kan het de eigen voorraad constant op een hoog niveau houden en worden de grotere volumes hierdoor nog sneller geleverd bij de  klanten-aannemers. Buiten het feit dat het vervoer per schip sterk kostenbesparend en ecologisch is, wordt hiermee eveneens de buurt aanzienlijk ontlast van de vrachtwagens. Bouw Center Merksem wil hierdoor zijn ‘steentje’ bijdragen aan hun visie op duurzaam ondernemen.

 

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.