ViTalent

Bouw van eerste farma- en biotechopleidingscentrum in Vlaanderen gestart

Vanaf begin 2022 kan ieder wie zich wil bijscholen in farma en biotech terecht in het gloednieuwe opleidingscentrum van ViTalent op het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen in Niel. Met de eerste spadesteek is de aanzet van de bouw gegeven.

ViTalent werkt voor de realisatie van het nieuwe opleidingscentrum samen met de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen, eigenaar en ontwikkelaar van het Wetenschapspark in Niel.

“Antwerpen is de farmaprovincie bij uitstek waar heel wat gereputeerde bedrijven met talent van eigen bodem nieuwe geneesmiddelen ontwikkelen en maken om wereldwijd patiënten te helpen. De provincie Antwerpen is dan ook de ideale locatie voor het eerste opleidingscentrum voor farma en biotechnologie in Vlaanderen”, duidt Ludwig Caluwé, voorzitter POM Antwerpen en gedeputeerde voor Economie en Innovatie.

Farma en biotech van de toekomst

Met de combinatie van hypermoderne laboratoria en leslokalen, biedt het opleidingscentrum praktijkgerichte opleidingen voor allerlei operationele en technische functies. De totale oppervlakte van het centrum bedraagt meer dan 1.700m².

“De farma- en biotechsector is een van de speerpunten van onze economie en creëerde de voorbije jaren heel wat jobs. Denk maar aan de vaccinmakers die we nu zo hard nodig hebben om uit de coronacrisis te geraken. Met ViTalent willen we meer talent aanboren en opleiden. Reskilling en upskilling zijn niet voor niets de trendwoorden van tegenwoordig”, vertelt Frank Beckx, voorzitter ViTalent en gedelegeerd bestuurder van Essenscia Vlaanderen.