Nieuws Antwerpen Bouwkranen blijven 1 minuut stil uit rouw

Bouwkranen blijven 1 minuut stil uit rouw

Bouwkranen blijven 1 minuut stil uit rouw

Op vrijdag 25 juni om 14u34, exact één week na het tragische ongeval in Antwerpen-Zuid, zouden alle bouwkranen 1 minuut stil moeten blijven. Die oproep komt van de Confederatie Bouw, de gewestconfederaties en de lokale confederaties, de groeperingen van de Confederatie Bouw, waaronder de Vereniging van Belgische Aannemers van Grote Bouwwerken. Daarmee wil de sector nogmaals haar medeleven betuigen met de doden en gewonden.

“De symbolische actie om de kranen morgen om 14u34 1 minuut stil te houden, moet gezien worden als een teken van rouw. Iedereen in de sector is diep geschokt door het bijzonder jammerlijk ongeval dat zich vorige week op Antwerpen-Zuid voordeed”, zegt Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw.

Ondertussen blijft het afwachten naar de resultaten van het onderzoek en naar de oorzaak van dit tragisch ongeval om te zien welke acties ondernomen kunnen worden om dit te vermijden in de toekomst.

“De bouw, die vandaag in diepe droefenis is gehuld, doet al heel veel om de veiligheid te verhogen. We gaan hier verder op inzetten in de toekomst, want elk werfongeval is er één te veel”, aldus nog Robert de Mûelenaere.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.