Nieuws Antwerpen Bouwvakantie, maar (nog) niet voor iedereen

Bouwvakantie, maar (nog) niet voor iedereen

Bouwvakantie, maar (nog) niet voor iedereen

bouwen-1Het bouwverlof nadert met rasse schreden maar niet iedere bouwvakker zal meteen met vakantie kunnen gaan. Bij iets meer dan één op de vijf bouwbedrijven zal er nog even worden doorgewerkt om alle geplande opdrachten uitgevoerd te krijgen. Die opgelopen achterstand heeft zoniet alles, dan toch veel te maken met het slechte weer van de voorbije weken. Dat meldt de Bouwunie. Volgens de sectororganisatie zal 78 procent van de bouwbedrijven de collectieve regeling volgen, dat wil dus zeggen zij zullen op de geplande datum met vakantie gaan. De rest, 22 procent dus, werkt nog wat door om de opgelopen achterstand in te halen. Bij de bouwprojecten die vertraging opliepen gaat het in 50 procent van de gevallen om vertragingen van enkele dagen tot een week.

Geen gelijkvormigheid

De start van de bouwvakantie verschilt van de ene regio tot de andere. In de provincie Antwerpen start de bouwvakantie volgende maandag, 11 juli. Dat is ook het geval in Limburg en in de regio’s St. Niklaas en Leuven. In West- en Oost-Vlaanderen is dat een week later. De bouwvakantie duurt overal drie weken, behalve dan weer in Brussel en Halle-Vilvoorde waar dat vier weken is. Deze gegevens zijn gebaseerd op een bevragen bij zowat 450 bouwbedrijven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.