Nieuws Antwerpen Bouwwerken bij Inovyn opgestart

Bouwwerken bij Inovyn opgestart

Bouwwerken bij Inovyn opgestart

inonovynInovyn bouwt een nieuwe productie-eenheid in Lillo. Het gaat om een investering in een grootschalige kaliumhydroxidefabriek. De bouwwerken zijn inmiddels al opgestart. Er worden funderingen gelegd en de infrastructuur wordt aangepast aan het nieuwe project. De bestellingen zijn geplaatst.

Inovyn is enkele tijd terug opgezet als een 50/50 joint-venture tussen Solvay en Ineos in de aanmaak van chloorvinyl. Het nieuwe project vergt een investering van verscheidene tientallen miljoenen euro’s, stelde Alain Hanneuse van Inovyn Belguim.

Volgens de planning moet het bedrijf opgestart kunnen worden in de loop van 2017. Het zal de bestaande infrastructuur op de site maximaal benutten waardoor het fabriek zeer prijscompetitief is.

De vestiging van Lillo werd gekozen “omdat ze optimaal geschikt is om de Europese klanten te bedienen.” De verzending van producten kan per schip gebeuren. Daarenboven is de locatie interessant door de aanwezigheid van belangrijke klanten voor chloor (coproductie met kaliumhydroxide) die rechtstreeks met pijpleidingen zijn verbonden met de site.

De verwerking van de in Lillo geproduceerde grondstof gebeurt in gespecialiseerde bedrijven. Die maken er producten uit bruikbaar in geneeskunde, cosmetica, reinigingsmiddelen, de verzeping van vetten, batterijen, afbijtmiddelen en voedingsproducten.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.